• Terug
  • Nieuws
  • Johan en Henk van der Sluis
29 mei 2012

Johan en Henk van der Sluis, geboren en getogen in Onstwedde.
Johan de oudste van negen kinderen, geboren aan de Achteresweg 4, op 10-12-1937, (zoals Johan altijd zegt, onder de 11 riege pannen).
Henk is de 7de uit de rij, is ook geboren aan de Achteresweg 4 op 22-08-1952.
Zij zijn allebei opgegroeid met muziek, en doen het al meer dan 40 jaar.
Johan en Henk hebben samen in beginjaren 1970 het Duo Johan en Henk opgericht, en doen dat nog steeds samen, maar nu meer als hobby.
Daarvoor hebben we samen al in diverse orkesten gespeeld.

Vroeger speelden we thuis veel muziek met z’n allen, Vader speelde op mondharmonica, en moeder zong altijd gezellig mee. Op feestjes kwam de accordeon voor de dag. Johan speelde al heel wat oude liedjes, en Henk ging op de stoel staan met pot en lepels, en zong dan liedjes van de Zangeres zonder Naam. Ook al dronk onze vader niet, het liedje dat Henk graag zong was: “Ach vaderlief, toe drink niet meer”, enz.
Ook als je buiten kwam, klonk het altijd gezellig als we in de tuin muziek zaten te spelen.

Met een groot gezin als wij waren, moesten we ook met z’n allen meewerken op het land bij ons en bij de boeren in Veenhuizen (Gn), onder anderen bij de families Wilzing, Kraai en Wolfs. En als we dan thuis kwamen was het werk nog niet gedaan, we moesten dan onze beesten nog even voeren en melken. Daarna gingen we eten met elkaar, en als we het naar ons zin hadden, gingen we nog wat muziek maken, het was toen altijd gezellig.

Het Duo blijft Onstwedde altijd trouw, en ook Onstwedders kennen de familie Van der Sluis nog steeds goed.
Duo Johan en Henk brachten toen Onstwedde 1100 jaar bestond, een single uit, (“Een Onstwedder zal nooit vergeten”), en zo is het ook.
Zo is het nu nog, ook al is dat al weer jaren geleden. We komen nog vaak in Onstwedde en doen er ook nog vaak onze inkopen. Onze broer Geert en z’n vrouw Rika wonen nog aan de Achteresweg 4a en de twee zoons Jan en Alexander van onze broer Willem en z’n vrouw Klara, helaas alle twee al overleden, wonen nog op het oude stee, Achteresweg 4. Ook in het dorp zelf wonen Wim en Miranda en hun kinderen, ook zij spelen muziek. Wim is de zoon van Geert en Rika van der Sluis.
Johan en Henk hebben nu nog 1 zus en vijf broers, zus Lena, en broer Willem zijn overleden.
Dit is dan ook het verleden en nu van Duo Johan en Henk.

Voor meer informatie. Kijk even op onze website.

Met vriendelijke groet, Johan en Henk van der Sluis

E-mail
T (0599) 610734 of M 06-46303685
T (0597) 613633