• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys gedegradeerd
29 mei. 2012

Onstwedder boys verzuimt te voetballen en degradeert naar de vierde klasse in een tweeluik waarbij het thuisvoordeel de overhand bleek te hebben. Op ‘de Boskamp’ 1-0 winst, afgelopen zaterdag werd er met 2-0 verloren in Coevorden.

Van te voren werd er voldoende gespeculeerd of de 1-0 zege voldoende was. De critici  kregen gelijk en zagen een inspiratieloos onstwedde onderuit gaan. Wellicht met meer fortuin, maar bovenal meer lef haalde CSVC hard uit. Na een half uur spelen opende de Coevordenaren de score. Een schot van afstand leek voor het oprapen, maar onze doelman schatte de bal verkeerd in en de bal verdween moeiteloos in de touwen. Dit gaf de thuisploeg extra energie, want het leek of ze weer geloof kregen in een overwinning.

In het begin van de tweede helft werd duidelijk dat er maar één ploeg streed voor de derde klasse en die ploeg mocht na 65 minuten spelen de score naar hun hand zetten. Via een scherp genomen vrije trap werd de bal door de onstwedder verdediging het eigen doel in gelopen. Vervolgens probeerden onze boys er nog een slotoffensief uit te persen, maar daardoor ontstond er veel ruimte achterin en konden de oranjehemden nog van geluk spreken dat CSVC de kansen onbenut lieten.

Vanaf deze plek wensen de spelers van Onstwedder Boys CSVC een goed voetbalseizoen in de derde klasse en hopelijk tot snel.