• Terug
  • Nieuws
  • Mijn moeder is........Daniëlle de Graaf
11 februari 2015

Mijn moeder is … Het spits wordt afgebeten door Daniëlla de Graaf. Zij is nachtportier van de Treant Zorggroep, locatie Refaja ziekenhuis in Stadskanaal.

De 45-jarige inwoonster van Onstwedde staat sinds de zomer van 1997 op de loonlijst van het Refaja ziekenhuis. “Ik ben begonnen als beveiliger”, vertelt de moeder van de achtjarige Jonathan en van de elfjarige Sebastijan die allebei leerling zijn van basisschool De Rank in Onstwedde.

“Daarna ben ik overgestapt naar het personeelsrestaurant ‘t Refarant”, vervolgt ze. Sinds juli vorig jaar is ze medewerker van de receptie en telefoniste. “Ik werk zowel overdag als ‘s nachts. Overdag zijn we met z’n tweeën, ‘s nachts ben ik alleen. Nee, dat is niet eng hoor, want ik ben niet bang uitgevallen. Ik sta mijn mannetje. En bovendien: in no-time is assistentie van een beveiliger aanwezig als het nodig is.”

Daniëlla heeft een hartstikke leuke baan, benadrukt ze. “Voor mij is het Refaja een tweede huis. Ik vind het heel fijn om mensen (op weg) te helpen. Van een vraag beantwoorden tot doorverwijzen naar de juiste afdeling in het ziekenhuis. Soms moet je ook bezoekers en patiënten even gerust stellen als ze gespannen zijn. De ervaring leert dat je met behulp van een glimlach en een paar vriendelijke woorden veel kunt bereiken.”

Bron/foto: Ter Apelercourant