• Terug
  • Nieuws
  • Kampvuuravond in Onstwedde
10 februari 2015

Vrijdag 13 februari is er weer een KVA, een Kampvuuravond, in Onstwedde. 

Een avond alleen voor mannen en een avond die in het teken staat van het elkaar ontmoeten en kunnen praten over de dingen die je bezig houden. Frits van der Heide en Jan Wubs kwamen maandagavond in het programma “Kerk in beeld” bij Geert Smit praten over “hun avonden”.

Deze kampvuuravonden zijn ontstaan vanuit de beweging “de 4e Musketier”. De mannenbeweging de 4e Musketier is een idee van…. een vrouw. Het was Ruth Stoorvogel die op een septemberavond in 2007 tegen haar man zei: ‘Henk, waarom ga je niet iets met mannen doen? Een mannenbeweging, anders dan alle andere mannenbewegingen. Ik geloof namelijk dat mannen hier behoefte aan hebben.’ Henk reageerde: ‘Je hebt gelijk, dat ga ik doen. En dan noemen we het de 4e Musketier, naar D’Artagnan, de hoofdpersoon van de drie Musketiers en dan gaan we een nieuw concept uitwerken, waarbij we een ultieme mix tussen fysieke inspanning en geestelijke inhoud creëren.’ Hij nodigde zijn drie beste vrienden, Pieter Cnossen, Theo van den Heuvel en Jan Stoorvogel uit voor een diner in huize Stoorvogel en de 4e Musketier was geboren.

Hun Missie is geworden “Inspiratie voor ieder mannenhart en golven van gerechtigheid wereldwijd”! Vanuit die Missie organiseren zij o.a. “Karakterweekenden”, niet een gewoon weekend. Het is een reis waarin mannen geestelijk en fysiek wordt uitgedaagd. Een reis van 72 uur, waarbij 30 centimeter misschien wel de langste afstand is: die tussen hoofd en hart.

In een karakterweekend wordt de fysieke uitdaging gecombineerd met de boodschap dat er hoop is omdat God liefde is. Hoop voor je gezin, hoop voor de kerk en hoop voor het gevecht tegen onrecht. Binnen de karakterweekenden is aandacht voor verschillende doelgroepen, zoals studenten, vaders en zonen en leiders. De karakterweekenden worden georganiseerd vanuit en in verschillende landen.

“Het jaarlijkse Event” is inspiratiepunt voor alle Musketiers en hun vrienden. De massale viering heeft een katalyserende werking op de mannenbeweging en op initiatieven van gerechtigheid.

“De Muskathlon” strijden voor gerechtigheid: het is een ultieme uitdaging, op een bijzondere plek, waarmee ze de allerarmsten, vervolgde christenen en slachtoffers van moderne slavernij op een significante manier steunen.

En zij staan voor “The Message”, het christendom draait om een fantastische boodschap: er is hoop omdat God liefde is. Het doorgeven van die boodschap van God is dé bestaansreden van de 4e Musketier. Door spreekbeurten, het uitgeven van boeken, het magazine MUSK en multimedia willen zij de huidige generatie mannen bereiken.

Vrijdagavond komen de mannen dan bij elkaar bij het vuurtje, om te eten, te drinken en een goed gesprek. Jan Wubs zal kort spreken over “God, werk en gezin”. De avond is niet alleen bedoeld voor christenmannen, iedereen is welkom.

Het vuurtje wordt gestookt bij de Davy Crockett Hoeve, het onderkomen van de scouting, Smeerling 19 in Onstwedde.

Bron/foto's: Westerwolde Actueel