• Terug
  • Nieuws
  • Geslaagde rampenoefening in De Bast
14 mei 2013

Leerlingen van Ubbo Emmius hebben maandagavond 13 mei samen met EHBO afdeling Onstwedde en de brandweer in MFA De Bast een rampenoefening gehouden.

Tijdens een ouderavond ontstond er brand in het natuur-/scheikunde lokaal op de begane grond. Door de onstane paniek werd een fles met zwavelzuur omver gelopen en breide de brand zicht uit en sloeg het door naar de bovenliggende verdieping. Het gevolg van deze calamiteit was een fors aantal gewonden, gespeeld door leerlingen van Ubbo Emmius en leden van de lotusvereniging (Lotus = Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers).  
De Brandweer had als taak de slachtoffers uit het brandende gebouw te halen en naar de overnameplaats te brengen. Hier zijn de slachtoffers overgedragen aan EHBO. Voorzien van eerste hulp materialen (zoals EHBO Koffers, brandcards, vesten dekens en een AED) zijn door de EHBO-ers glasverwondingen, brand-, schaaf- en scheurwonden, een verstuikte enkel en een groot hoofdletsel behandeld. Ook werd de reanimatiepop  gereanimeerd. 

Fotoreportage