• Terug
  • Nieuws
  • Burgemeester Galama spreekt op de Brink
4 mei 2013

Burgemeester Galama spreekt vanavond tijdens de Nationale Herdenking over het thema 'Vrijheid spreek je af.'

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei worden alle slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen en vermoord. Tijdens de Nationale Herdenking staat het openbaar vervoer stil, televisieprogramma’s worden aangepast en overal in het land worden herdenkingen georganiseerd.

Het programma voor de 4 mei herdenking in Onstwedde vindt u onderaan deze pagina.

Aan het eind van het afsluitende defilé zijn enkele schalen opgesteld. Het 4-mei comité vraagt u hierin een gift te doneren. In de eerste plaats voor de bestrijding van de onkosten van deze herdenking. In de tweede plaats om de huidige gedenkplaat waarop de namen van de oorlogslachtoffers uit Onstwedde zijn aangebracht te kunnen vervangen voor een duurzaam exemplaar. Het 4-mei comité streeft er naar deze gedenkplaat tijdens de 4-mei herdenking in 2015, wanneer het 70 jaar is geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde, te kunnen onthullen.

Het 4-mei comité stelt uw gift zeer op prijs. Ook is het mogelijk te doneren op bankrekeningnummer 36.07.03.674 t.n.v. Stichting Ocrea inzake 4-mei comité.

Programma 4 mei herdenking

e-mail