• Terug
  • Nieuws
  • Veel publiek bij Santaride in Onstwedde
18 december 2023

Tijdens de Santaride die afgelopen zaterdag plaatsvond, schalde de kerstmuziek door de straten van Onstwedde, gevolgd door een bonte stoet als kerstman of kerstelf verklede paarden en pony's. De Santaride wordt in veel landen georganiseerd om het begin van de kerstperiode te vieren.

Zo'n 40 combinaties, van ruiters, menners en pony's aan de hand gingen in hun mooiste kerstoutfit op pad om tijdens de donkere dagen voor kerst te zorgen voor een lach op het gezicht bij de vele toeschouwers. Naast de kerstmannen en hun elfen, was dit jaar ook Dickens stijl en de foute kersttrui een favoriet thema. Zelfs de honden moesten er aan geloven en zaten in kerstpak op de wagen!
Er was veel publiek op de been om dit spektakel te aanschouwen. Onderweg veel lachende gezichten bij zowel de deelnemers als het publiek. Vooral grote bewondering voor het enorme werk dat was verricht om de meest mooie creaties met trots te laten zien.

Bij terugkomst op de manege stond er een warme versnapering klaar voor alle deelnemers en de toeschouwers. Even opwarmen en napraten met elkaar om vervolgens weer huiswaarts te gaan en hopelijk nog lang na te genieten van dit schitterende schouwspel.
Volgend jaar organiseert Manege de Driesporen weer de Lichtjesparade, deze evenementen wisselen elkaar jaarlijks af. Men hoopt volgend jaar weer op veel enthousiastelingen.

Foto's: Freerk Boskers