• Knappe overwinning van Onstwedder Boys
16 dec. 2023

Opnieuw vielen er zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp veel doelpunten en opnieuw trok Onstwedder Boys aan het langste eind. Na een spannend duel werd Loppersum met 4 – 3 verslagen en gezien het spelbeeld was de overwinning van de ploeg van trainer Harold Molanus ook terecht. Onstwedder Boys gaat de (korte) winterstop in op een keurige zevende plaats met zestien punten uit tien wedstrijden.

Loppersum is voor Onstwedder Boys geen bekende tegenstander. In het seizoen 2017/2018 werd er, ook in de derde klasse, voor het laatst tegen elkaar gespeeld. De ploeg van het Hogeland is al jaren een vaste waarde in de derde klasse en draait ook dit seizoen bovenin mee. Bij Onstwedder Boys keert Marcel Paans na een blessure vanmiddag weer terug in de basis.

Onstwedder Boys begint gretig aan het duel. De ploeg speelt met veel druk naar voren, waardoor Loppersum maar moeilijk aan opbouwen toekomt. Na vijf minuten spelen is de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Anne Wilzing schiet vanaf de rand van de 16-meter de bal net naast het doel. Toch zijn het de gasten die na tien minuten spelen op voorsprong komen. Op het middenveld wordt de bal door de Boys verspeeld, waarna via een bekeken pass Joris Jurna in stelling wordt gebracht. Oog in oog met Rein Koudstaal schiet de speler van Loppersum beheerst binnen: 0 – 1. Het is de eerste keer dat de bezoekers gevaarlijk worden en meteen is het raak. Onstwedder Boys is niet van slag en binnen het kwartier wordt het al gelijk. Anne Wilzing wordt aangespeeld, draait bij zijn tegenstander weg en schiet de bal in de verre hoek: 1 – 1. Vervolgens krijgt Sem Nieuwenhuis een uitgelezen mogelijkheid om de thuisclub op voorsprong te zetten, maar zijn schot gaat via een verdediger van Loppersum over. In de 25e minuut komt Onstwedder Boys op voorsprong. Een vrije trap van Anne Wilzing wordt door Marcel Paans prima tegen de touwen gekopt. Keeper Marvin Hoeksema is kansloos: 2 – 1. Het spel blijft op en neer golven en het is Loppersum dat vijf minuten voor rust op gelijke hoogte komt. Vanaf een meter of 25 schiet Tim Maneschijn de bal fraai in de kruising. Rein Koudstaal kan er net niet bij en zo staat het 2 – 2. Twee minuten later kan de keeper van Onstwedder Boys alweer vissen, als na een snelle aanval Job van Zanten namens Loppersum voor de derde keer scoort. Zo wordt de rust bij een 2 – 3 stand bereikt.

Ook in de tweede helft is het Onstwedder Boys dat blijft aandringen. Het centrale verdedigingsduo Paans en Jaegers geeft niets weg. Onstwedder Boys lijkt uit een corner de gelijkmaker te maken, maar de kopbal van Marcel Paans wordt uitstekend gekeerd door keeper Hoeksema, die direct daarna ook prima reageert op een inzet van Harm Visser. Na 65 minuten spelen komt Onstwedder Boys alsnog op gelijke hoogte. Een corner van Anne Wilzing wordt bij de eerste paal niet weggewerkt, waarna de bal via keeper Hoeksema in het doel verdwijnt. Een curieuze treffer, maar voor de ploeg uit Onstwedde wel een zeer belangrijk doelpunt. Een kwartier voor tijd speelt Luc Nieuwenhuis broer Sem aan, die wegdraait bij zijn tegenstander en vervolgens Marvin Hoeksema voor de vierde keer passeert: 4 – 3. Loppersum doet er van alles aan om nog met een punt Onstwedde te verlaten, maar de ploeg speelt deze middag niet erg nauwkeurig. Zo eindigt het duel in een 4 -3 overwinning voor de Onstwedder Boys.

Zaterdag 13 januari staat de inhaalwedstrijd tegen Zuidlaren op het programma. Dit is dan ook de reden waarom de trainer van Zuidlaren deze middag aandachtig toeschouwer is op De Boskamp. Op zaterdag 20 januari is op De Boskamp Zuidhorn de tegenstander. Uiteraard als het weer het toelaat ……

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis (Bert Jan Wilzing), Gerben Meems, Harm Visser, Rutgert Tipker (Gerwin de Wijk), Sem Nieuwenhuis,  Anne Wilzing (Michel Beikes) en Jarno Sterenborg.
Gele kaarten:  Anne Wilzing en Luc Nieuwenhuis.
Scheidsrechter: Dhr. G. van Duinen (Appingedam)