• Eenvoudige winst voor Boys
27 april 2013

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag het duel tegen het al gedegradeerde NWVV uit Nieuw Weerdinge gewonnen. Na een 0 - 0 ruststand slaagden de Boys er in om in de tweede helft drie keer te scoren, waardoor de ploeg van Rik Udema nog steeds meedoet in de race om de nacompetitie.

In de eerste helft was Onstwedder Boys de betere ploeg, zonder echt overtuigend te spelen. Gerwin de Wijk kreeg de beste mogelijkheden om te scoren, maar faalde twee keer oog in oog met de keeper van NWVV. De Boys kwamen vijf minuten voor rust goed weg, toen een vrije trap van NWVV via de lat net achter de doellijn van de Boys terecht kwam. De goed leidende scheidsrechter Berends uit Assen liet echter doorspelen, waarna de rust bereikt werd met een 0 - 0 tussenstand.

In de tweede helft begon Onstwedder Boys goed en zette de tegenstander onder druk. Na vier minuten spelen kreeg Peter Orsel de bal in het strafschopgebied aangespeeld en wist hij met een bekeken schot de bal in de hoek te schieten. Een paar minuten later kon Robert de Vries van dichtbij inschieten, maar zijn schot werd met de arm tegengehouden door een speler van NWVV. Dit leverde een strafschop op voor de Boys, terwijl de verdediger van de ploeg uit Nieuw Weerdinge met rood het veld moest verlaten. Gerwin de Wijk schoot vervolgens de strafschop binnen, waardoor het 2 - 0 werd.

Onstwedder Boys kreeg vervolgens verschillende mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar Rutgert Tipker, Elmar Bijl en Harm Jan Wilzing hadden het vizier niet op scherp staan. In de slotfase was het Harm Jan Wilzing die na een uitstekende solo het derde doelpunt wist te scoren.

Komende week is Onstwedder Boys vrij. Op zaterdag 11 mei is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander op de Boskamp is dan VVAK uit Alteveer-Kerkenveld.