• Terug
  • Nieuws
  • Gasterij Smeerling officieel geopend
27 april 2013

In een bomvolle Gasterij heeft vanmiddag de officiële opening plaatsgevonden van Gasterij Natuurlijk Smeerling.
 
De opening vond plaats door kinderen van de Buiten Schoolse Opvang Vlagtwedde. Zij konden hun eerste plantjes planten in een grote bloembak die als moestuin zal gaan functioneren voor deze kinderen. Ze mogen altijd binnenwippen om te werken aan hun eigen tuin in Smeerling.
 
Voordat de officiële opening plaatsvond, waren er een aantal mensen die de nieuwe beheerder Margriet Nieuwenhuis, van de Gasterij veel succes toewensten. Onder hen verschillende medewerkers van natuurmonumenten. Vervolgens Burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde, zij was daar in haar functie als voorzitter van de gebiedscommissie. Ook Wethouder Bessembinders van Stadskanaal deed op ludieke wijze zijn woordje richting Margriet en het publiek.
 
Namens de bewoners van Smeerling bood Jan Rengers aan Margriet een prachtig cadeau aan in de vorm van een Omafiets met een grote rieten mand om zaken in te vervoeren. Margriet woont al sinds begin jaren negentig in Smeerling en is een bekende en geliefde buur.
 
Na de opening was er nog Groningstalig muziek te beluisteren van het duo Marlene Bakker en Bas Schroder.
 
Met de belofte dat alle aanwezigen van vandaag terug zullen komen en dan zullen betalen voor hun eten en drinken, ging een ieder zijns weegs.
 
Thea de Boer sprak met Burgemeester Kompier over de Gasterij en haar band met de natuur.

Bron Westerwolde Groen

Foto's