• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedde slaat handen in een
26 april 2013

Het toverwoord van de Koningsspelen was ‘samen’, aldus geformuleerd door het Comité Koningsspelen onder leiding van Richard Krajicek en in Onstwedde werd daar gehoor aan gegeven. Scholen, verenigingen, inwoners en combinatiefunctionaris sloegen voor vandaag de handen ineen.
 
CBS De Rank vormt samen met De Peuterkorf en Ubbo Emmius een school van Peuter tot Puber en klas 3a van UBBO Emmius (sport en dienstverlening) organiseerde de spelen van groep 1 en 2 van CBS De Rank. Er waren allerlei activiteiten, van kruiwagenrace tot zakloop-estafette met koningsmasker.
 
Ook in de middenbouw (3 tot en met 5) waren Ubbo leerlingen actief, bijgestaan door verenigingen in Onstwedde. Ook de combinatiefunctionaris droeg zijn steentje bij. In de sportzaal was de gymnastiekvereniging actief; Er was gym en zumba. Buiten werd er gesport in de Pannakooi en er werd stevig getafeltennist. Uiteraard werd ‘De Koningsknikkerpot’ intensief gebruikt.
 
De activiteiten voor de groepen 6 tot en met 8 werden helemaal verzorgd door de sportverenigingen in Onstwedde: Een voetbal clinic door Onstwedde Boys, een tennisclinic door Uneswido, beachvolleybal door VCO ‘72 en judo & karate door CSVO.

Bron: De Terapelercourant