• Terug
  • Nieuws
  • Derde plaats voor Elien Wubs
25 april 2013

Afgelopen zaterdag heeft de tweede wedstrijd plaatsgevonden met betrekking tot de provinciale turnkampioenschappen 3e en 4e divisie. De turnwedstrijden werden dit keer gehouden in Ter Apel.

Na eerst gewoon lekker te hebben gevoetbald bij de dames van Onstwedder boys, ging Elien Wubs aan het eind van de dag naar Ter Apel om daar ook nog even een turnwedstrijd te doen. Dit bleek een hele goede voorbereiding. Ze behaalde op bijna alle onderdelen de tweede plaats, behalve op de balk, daar werd ze twaalfde. Uiteindelijk resulteerde dit in een verdiende derde plaats.

De turnsters van CSVO trainen 3,5 uur per week, terwijl de concurrentie ruim 6 tot 8 uur meer traint in een week. De prestaties die de meiden zaterdag hebben neergezet zijn dan ook bijzonder knap. Daar mogen wij ontzettend trots op zijn.

Bianca Hulzebos mocht in de vroege ochtend als eerste starten. In deze wedstrijd ging het een stuk beter dan in de eerste wedstrijd van 2 februari. Ze had een veel betere aansluiting bij de concurrentie. Haar score was bijna 3 punten hoger.

Meike Wubs, Jeanine Meems, Marte Bruining, Miren Nieuwenhuis en Maaike Reints turnden in de tweede wedstrijd. De senior turnster Jeanine heeft ondanks de weinige trainingsuren het zelfde aantal punten behaald als in de eerste wedstrijd. De verschillen met de concurrentie waren erg klein.

De 8 jarige turnsters Meike, Marte, Miren en Maaike hebben laten zien dat de concurrentie rekening moeten houden met de turnsters uit Onstwedde.
Meike en Maaike behaalden beiden 2 punten meer dan in de eerste wedstrijd, met voor Maaike zelfs een eerste plaats op sprong. Marte en Miren hebben het zelfs nog beter gedaan en behaalden respectievelijk 4 en 5 punten meer. Miren behaalde op de balk een zeer verdienstelijke derde plaats.

Onze leidster van de peuter- en kleutergym, Marchiena Boelens, heeft zaterdag ook met deze wedstrijd meegedaan. We kunnen haar feliciteren, ze is namelijk tweede geworden bij deze provinciale kampioenschappen.