• Terug
  • Nieuws
  • Heren 1 VCO '72 blijft tweede klasser
25 apr. 2013

Het Heren 1 team van VCO '72 is er in geslaagd om zich voor het tweede achtereenvolgende seizoen te handhaven in de tweede klasse van de Nevobocompetitie. Met 42 punten uit 20 wedstrijden eindigde de ploeg op de zevende plaats in de poule.

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie was het team al zeker van handhaving. De laatste drie wedstrijden gingen wel allemaal verloren. Eerst bleek kampioen Ritola uit Zuidlaren te sterk, vervolgens werd met 4 - 0 verloren van Oranje Nassau H4 uit Groningen. Deze ploeg is op de derde plaats geƫindigd en bleek ook een maatje te groot.

De laatste wedstrijd van het seizoen werd afgelopen zaterdag in Slochteren gespeeld tegen VIOS/Kolham H3. De VCO-heren waren wel op volle sterkte, waarbij opgemerkt moet worden dat Marcel Huisman voor het eerst sinds drie maanden weer aanwezig was. Huisman was in januari behoorlijk geblesseerd geraakt aan zijn enkel in de wedstrijd tegen VSV uit Vlagtwedde, maar was weer in staat om twee sets mee te spelen.

Voor VIOS stond er nog wel wat op het spel, want de ploeg moest winnen om de Promotie/degradatie wedstrijden te ontlopen en was bovendien afhankelijk van andere uitslagen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3 - 1 overwinning voor VIOS, waarbij VCO '72 de tweede set wist te winnen en ook lange tijd kansen had om de derde set naar zich toe te trekken.

VIOS bleek uiteindelijk niet genoeg te hebben aan de winst en moet als tiende in de poule in mei nog een toernooi spelen om zich te handhaven in de tweede klasse.

Heren 1 van VCO krijgt komend seizoen overigens gezelschap in deze klasse van Heren 2, dat onlangs overtuigend kampioen werd in de derde klasse.