• Terug
  • Nieuws
  • CBS De Rank in teken van energie
20 maart 2013

Het Techniek Toernooi voor basisscholen staat dit schooljaar in het teken van ‘energie’. Nadat eerder deze maand Noord-Hollandse scholen hun regiofinale beleefden, is het op donderdag 28 maart de beurt aan basisscholieren uit Groningen, Friesland en Drenthe om tijdens het Techniek Toernooi Noord te bepalen wie naar de landelijke finale mogen.

Aan de regiofinale in het Adverium te Drachten doen teams mee van basisscholen uit Assen, Delfzijl, Dokkum, Echten, Ees, Emmen, Ezinge, Franeker, Garnwerd, Glimmen, Groningen, Haren, Joure, Kollum, Onstwedde, Oosterwolde, Oostwold, Sibrandabuorren, Steenwijk, Tzummarum, Veendam, Veenwouden en Westerlee.

Scholen in Oost-Groningen die deelnemen zijn De Rank in Onstwedde, De Noordkaap in Oostwold, F.T. Venemaschool in Westerlee en de Westerschool in Veendam

“Het Techniek Toernooi is spannend, leuk en leerzaam”, aldus Jacob Kappen, regiocoördinator Techniek Toernooi Noord. “Bovendien levert de wedstrijd naar mijn idee een bijdrage aan het oplossen van het tekort aan technische vakmensen.”

Het Techniek Toernooi is één van de landelijke onderzoek- en ontwerpwedstrijden van Stichting Techniekpromotie. Het project wordt gehouden op initiatief van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging. De organisatie van het Techniek Toernooi Regio Noord is in handen van het Drenthe College, in nauwe samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool, Cedin en Stenden Hogeschool.

Bron: Het Streekblad