• Terug
  • Nieuws
  • Opbrengst benefietwedstrijd bekend
20 maart 2013

Onlangs is bekend geworden waaraan het geld is besteed, dat is ingezameld tijdens de benefietwedstrijd tussen Alteveer en Onstwedder Boys die vorig jaar augustus is gespeeld. De wedstrijd werd destijds gehouden om geld in te zamelen voor het UMCG, Centrum voor Revalidatie (Beatrixoord), in Haren.

Uiteindelijk bracht de wedstrijd 2000 euro op. Van dit geld heeft het UMCG twee tablets gekocht. Het zijn aangepaste tablets die mensen met een handbeperking goed kunnen bedienen.

De benefietwedstrijd tussen v.v. Alteveer en Onstwedder Boys stond in het teken van Jurrie Schokkenbroek, die in oktober 1976 tijdens een voetbalwedstrijd bij een ongelukkige botsing een dwarslaesie opliep.

Jurrie Schokkenbroek
In 1977 stonden beide ploegen al eerder tegenover elkaar om geld te verzamelen voor Schokkenbroek. Na de wedstrijd is de wedstrijdbal, voorzien van handtekeningen van onder andere de spelers, aangeboden aan zijn vrouw Geertje en zoontje Frans. Begin vorig jaar kwam mevrouw Schokkenbroek met het voorstel de wedstrijd nogmaals te spelen, waarbij zij de wedstrijdbal wilde teruggeven aan de vereniging om op deze manier een fase in haar leven af te sluiten.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een duel (zeven tegen zeven) tussen oud-Alteveer en oud-Onstwedder Boys. Er verschenen spelers op het veld die in 1977 ook op de groene mat stonden.

Het Beatrixoord heeft in een brief laten weten zeer content te zijn met de gift en iedereen te willen bedanken die hieraan heeft meegewerkt. Ook laten ze nogmaals weten zeer onder de indruk te zijn van de saamhorigheid en gezamenlijke inzet van allen in het dorp Alteveer.

Bron: Het Streekblad