• Terug
  • Nieuws
  • Goed eindresultaat wandelen voor water
20 maart 2013

Ieder jaar op 22 maart is het Wereldwaterdag. Dan wordt er stil gestaan bij het feit dat schoon water niet vanzelfsprekend is in deze wereld. Het waterschap Hunze en Aa’s organiseert samen met AMREF Flying Doctors een wandeling voor water.

Leerlingen van groep 7 en 8 lopen 6 km met een rugzak met 6 liter water. Het is een sponsorproject voor het sanitatieproject Kajiado in Kenia. Dit jaar op 20 maart ging de wandeling langs het prachtige stuk natuur van de Ruiten Aa en zo’n 300 leerlingen van diverse scholen liepen mee.
 Koud begon de dag en dat bleef het gedurende de hele wandeling. Maar vrolijkheid was alom. Wethouders Lok en Bos gaven een korte speech en medewerksters van het Huis voor de Sport van Vlagtwedde zorgden voor een vrolijke warming-up, goed zichtbaar voor allen vanaf een boeren kar. In een snijdende wind vertrokken de leerlingen en begeleiders van de basisscholen uit Bellingwolde, Blijham, Jipsinghuizen, Onstwedde, Vlagtwedde en Vriescheloo en vormden een lang, blauwachtig lint in het nog winterse landschap. Zo’n wandeling gaat dan toch wel snel, binnen de kortste keren waren zij al verder dan halverwege en werd er een pauze ingelast om wat te drinken.

Verder ging het want met een gevoelstemperatuur van -6 tot -8 valt niet te spotten. Uiteindelijk kwam de gehele groep met grote blossen op de gezichten bij het eindpunt. Dat lag aan de Ruiten Aa en bij het grote gele Venster van National Geographic. Daar mocht iedereen het schone, mee gedragen water toevoegen, zeg maar spuiten in de Ruiten Aa en dat veroorzaakte veel hilariteit.

Sluitstuk van deze wandeling was de bekendmaking van het door de kinderen opgehaalde bedrag. Dat was echt wel heel veel, 6.402,75 euro.

Dat bedrag wordt door Aqua for All vermeerderd met 0,80 eurocent voor iedere opgehaalde euro. Eindresultaat van deze wandeling is dus: ruim 11.524,- euro en daar mee zullen ze in Afrika heel blij zijn.

Bron: Westerwolde Actueel

Foto's