• Terug
  • Nieuws
  • VCO '72 Dames 1 verliest van Doles
18 januari 2013

Dames 1 van VCO '72 is er niet in geslaagd de eerste competitiewedstrijd van 2013 in winst om te zetten. Tegen concurrent Doles Dames 1 uit Harkstede werd thuis met 1 - 3 verloren, waardoor het team van trainer/coach Mick Veldhuis nu op de vierde plaats in de poule terug te vinden is.

Beide teams doen nog mee om het kampioenschap en dat was dan ook terug te zien in de wedstrijd. De ploegen deden weinig voor elkaar onder, wat leidde tot vier spannende sets.

De ploeg uit Onstwedde kwam het best uit de startblokken en wist de hele set een voorsprong te nemen. Het tweede setpoint werd benut door Paulien Baas, die een aanval succesvol kon afronden. Eindstand 25 - 22. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en had de ploeg uit Harkstede het initiatief. Hoewel de VCO-dames aan het einde van de set nog sterk terugkwamen, won Doles set twee met 25 - 23.

Ook set drie bleef tot het einde toe spannend. Lange tijd hadden de Onstwedder dames een voorsprong, maar aan het einde van de set werden er een aantal fouten gemaakt en kwam de aanval niet uit de verf. Doles trok daarom met 25 - 22 aan het langste eind.

De vierde set ging erg gelijk op. Moniek Kruiter werd door coach Veldhuis in het veld gebracht voor Janine Drenth. Miriam Kruiter en Diana Wilzing werden deze set goed bediend door spelverdeelster Jannie Koerts en wisten aanvallend de nodige punten te maken. Een goede serie opslagen van Moniek Kruiter zorgde voor een voorsprong, maar helaas konden twee setpoints niet worden benut. Doles benutte wel het eerstvolgende setpoint dat de ploeg uit Harkstede kreeg en won zodoende ook deze set met 28 - 26. Door dit resultaat wisselen de beide ploegen van positie in de poule.