• Terug
  • Nieuws
  • Opbrengst Actiedag Ubbo Emmius
29 oktober 2012

Op vrijdag 12 oktober is er door het Ubbo Emmius te Onstwedde een actiedag gehouden voor de Stichting Beautiful Kidz Namibia.

De school heeft veel bezoekers mogen verwelkomen. Omdat het weer niet erg meewerkte werden er diverse activiteiten in de Bast georganiseerd. Er konden diverse (zelfgemaakte) producten en lekkernijen worden gekocht, kinderen werden geschminkt en veel nagels werden in diverse kleuren gelakt. Daarnaast waren er optredens van jong zang- en danstalent. Ook werd er een voetbaltoernooi georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel. Buiten de school werd een viswedstrijd gehouden.

De actiedag was voor een aantal leerlingen al op donderdag 11 oktober begonnen met twee 24-uurs acties. Eén klas had besloten om 24 uur niet te eten en op deze manier geld op te halen voor het goede doel. Ook heeft een groep leerlingen zich laten sponsoren om 24 uur te kunnen gamen. Alle deelnemers aan deze acties hebben dit kunnen volbrengen.

De opbrengst van deze Actiedag heeft het geweldige bedrag van € 2800,- opgeleverd. Dat is een prachtig resultaat. De leerlingen en het team van Ubbo Emmius willen u hartelijk bedanken voor uw aanwezigheid en sponsoring van activiteiten. Binnenkort zal het bedrag overhandigd worden aan de vrijwilligers van de Stichting Beautiful Kidz Namibie. Zo kan hopelijk een speelterrein bij een kleuterschool in Namibië worden gerealiseerd.