• Terug
  • Nieuws
  • VCO Heren 1 verliest in vijf sets
29 oktober 2012

Het Heren-1 team van VCO '72 speelde afgelopen zaterdag in het Groningse Beijum tegen Lycurgus H5. Hoewel de Onstwedders de eerste twee sets wisten te winnen, ging de winst uiteindelijk met 3 - 2 naar de ploeg uit Groningen.

In de eerste set keek VCO '72 lange tijd tegen een achterstand aan. Aan het einde van de set kwam de ploeg sterk terug en werd de set alsnog gewonnen met 29 - 27.

De tweede set verliep voor de ploeg uit Onstwedde wat gemakkelijker en werd met 25 - 20 gewonnen. Lycurgus bleek echter een taaie en ook sterke tegenstander. In de derde en vierde set kregen de Onstwedders geen vat op het goede aanvalsspel van de Groningers. Bovendien werden er teveel fouten gemaakt. Beide sets werden overtuigend door Lycurgus gewonnen: 25 - 19 en 25 - 16.

In de vijfde set nam Lycurgus opnieuw een voorsprong. De VCO-heren kwamen nog wel terug van 14 - 9 tot 14 - 13, maar uiteindelijk wisten de Groningers met een goede aanval de set en ook wedstrijd naar zich toe te trekken: 15 - 13.

Door dit resultaat staat VCO Heren-1 met twaalf punten uit vijf wedstrijden op de derde plaats in de poule. Komende donderdag speelt het team thuis tegen Emmen H3.