• Terug
  • Nieuws
  • Ook meisjes C1 VCO '72 kampioen
3 april 2017

Zaterdag  1 april stond voor meisjes van C1 misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Ze konden namelijk kampioen worden, wanneer ze met 3-1 of 4-0 zouden winnen en ze moesten ook nog eens tegen de naaste concurrent, Emmen’95.

In een afgeladen sporthal begon het team van trainer Henk Koops en coach Aike Wilzing redelijk goed aan de wedstrijd. Bijna de hele set stonden de meiden uit Onstwedde op een voorsprong, echter aan het einde van de set wisten ze de set net niet naar zich toe te trekken en verloren ze met 23-25.
Om kampioen te worden moesten ze nu alle sets winnen. De tweede set en ook de derde set werden vrij eenvoudig gewonnen met respectievelijk 25-11 en 25-17.

De vierde set was zeer spectaculair. De spanning was om te snijden, het niveau was hoog en er werd voor iedere bal gevochten. Nadat VCO’72 een aantal keren ruimschoots voor stond, kwam Emmen’95 door veel service-druk aan het einde van de set op een setpoint. Deze werd zeer geroutineerd weggewerkt. De meiden vochten als leeuwinnen. Uiteindelijk werd de set met 28-26 gewonnen. De meiden gingen na het laatste fluitsignaal helemaal uit hun dak. Ook het publiek was zeer blij met dit fantastisch resultaat en hebben genoten van het spektakel dat werd geboden door de teams uit Emmen en Onstwedde.

Na de wedstrijd werden de meiden gehuldigd door het bestuur van VCO’72. Na de huldiging werden de meiden gefeliciteerd worden door ouders, grootouders, familie en bekenden. Tessa Heidekamp, Britt Mulder, Daphne Huls, Erian Meijer, Emma Meijer, Marriet Wilzing, Floor Geertsema, Tessa Wubs,  Maaike Reints, Aike Wilzing (coach) en Henk Koops (trainer), bedankt voor deze geweldige mooie wedstrijd en gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

fotoreportage