• Terug
  • Nieuws
  • Zwemschool Henny in actie tegen kanker
15 oktober 2016

Op zaterdag 22 oktober organiseert Zwemschool Henny de Groot in samenwerking met Loopsport Sellingen, een heuse zwemmarathon in het Subtropisch zwembad van Parc Emslandermeer, Laan van Westerwolde 15, 9541 ZA Vlagtwedde.

Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kunt u zoveel mogelijk baantjes zwemmen als u kunt. Voor degene met de meeste baantjes is er een leuke verrassing.

Om 11.00 uur geeft de wethouder van sportzaken mevrouw Giny Luth het startsein voor de marathon. Junioren dienen minimaal 10 baantjes en senioren minimaal 20 baantjes te zwemmen om in aanmerking te komen voor de verrassing. De marathon gaat door tot 16.00 uur.

De inleg bedraagt € 4,50 per persoon.

De opbrengst van de zwemmarathon gaat naar de Stichting Roparun en komt ten goede aan zaken die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen. Het motto van de marathon is dan ook “Zwemmen tegen kanker”.

Kanker is een erge ziekte die in vele gezinnen en families veel verdriet heeft veroorzaakt. De strijd ertegen moet doorgaan. Vele onderzoeken leiden tot positieve resultaten en ziekenhuizen, inloophuizen en hospices verrichten fantastisch werk.

Het is belangrijk, dat we de onderzoeken en het vele werk blijven ondersteunen.

Om extra aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker wil het nieuw opgericht team “Runners oet Grunnen” in 2017 meedoen aan de Roparun, een estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam over 560 km die plaats vindt in het Pinksterweekend. De finish van de estafetteloop is Pinkstermaandag op de Coolsingel in Rotterdam. Hier wacht de deelnemers een fantastisch onthaal.

Het motto van de Roparun is : “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Doet u mee?

Zwemschool Henny de Groot, sponsor van Onstwedde.info