• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys verliest van koploper
15 oktober 2016

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp kansloos met  4 - 0 verloren van Be Quick uit Haren. De Boys kregen nauwelijks kansen en maakten te veel fouten tegen de goed voetballende koploper.

Binnen tien minuten komen de gasten op een 0 - 1 voorsprong. Een voorzet wordt door Janco van der Berg binnen gekopt. keeper Wouter Spaans is kansloos. Kort daarop schiet Gerlof Veltman namens Be Quick een vrije trap van zo'n 30 meter via de lat over. Het eerste gevaar van de kant van Onstwedder Boys komt van Jelle de Vries, die na zo'n klein kwartier spelen de bal naast schiet. Na twintig minuten spelen wordt het 0 - 2 voor Be Quick. Een corner wordt door Spaans maar half weggewerkt, waarna de bal voor de voeten komt van Kwame Agyemang, die eenvoudig de tweede treffer weet te maken.

Vijf minuten voor rust schiet gelegenheidsspits Abel Jan Huiges de bal uit een corner met een volley net naast. Even later is het uit een corner aan de andere kant wel raak. Van dichtbij kan Gerlof Veltman ongehinderd de bal in het doel koppen: 0 - 3. Janco van der Berg is daarna bijna nog een keer succesvol, maar dit keer kopt hij uit een voorzet net naast.

In de tweede helft brengt trainer Fokke de Jonge met Bert Jan Wilzing en Robert de Vries twee nieuwe aanvallers in het veld. Gerben Meems krijgt een goede mogelijkheid, maar schiet de bal na een voorzet van Harm Jan Wilzing net naast. Be Quick blijft ook in de tweede helft de beter voetballende ploeg en komt nauwelijks in de problemen. Keeper Niek Dorrepaal moet alleen optreden bij een schot van Jelle de Vries. Bij Onstwedder Boys gaat veel fout, waardoor Be Quick steeds weer de aanval kan zoeken. Een solo van Agyemang eindigt met een schot dat maar net over gaat en ook Veltman en van der Berg weten het net niet te vinden. Na 70 minuten spelen scoort Be Quick wel, opnieuw uit een standaardsituatie. Een vrije trap, toegekend door de goed leidende scheidsrechter Janssen, wordt voor het doel gebracht, waarna Gerlof Veltman vervolgens met een kopbal in de verre hoek Wouter Spaans kansloos laat: 0 - 4. Dit wordt tevens de eindstand.

Be Quick was deze middag duidelijk een maatje te groot voor de Boys, die bovendien te maken hebben met een aantal langdurig geblesseerde spelers. Nick Wagenaar, Nanne Huiges, Peter Orsel en Chris Strockmeijer zijn al een aantal weken niet inzetbaar, terwijl vandaag ook aanvoerder Harm Jan Wilzing geblesseerd uitviel.

Komende zaterdag staat een bekerwedstrijd op het programma. Op De Boskamp is Musselkanaal de tegenstander van Onstwedder Boys. De wedstrijd begint om 14.30 uur.