• Terug
  • Nieuws
  • Geert Wilts, ‘antenne staat altijd aan’
20 april 2016

Geert Wilts weet werkelijk alles van stamboomonderzoek. In de afgelopen drie decennia heeft de 72-jarige inwoner van Onstwedde de persoonsgegevens en familiebanden in kaart gebracht van iedereen die in Onstwedde en omgeving is geboren of die een relatie heeft met iemand die in zijn dorp is geboren.

“Inmiddels staat de teller op bijna 89.000 personen”, vertelt Geert met gepaste trots.

De uit de hand gelopen hobby is begonnen toen hij in het bezit kwam van een blikken zwarte trommel die van zijn opa is geweest. “De trommel zat boordevol met boeiende papieren. Van het trouwbewijs tot een militair paspoort. Maar ook van aktes van geboortes.”

In de afgelopen jaren heeft Geert verschillende archieven van binnen gezien. In Stadskanaal, maar ook in bijvoorbeeld Groningen. “Ik heb er heel wat uren doorgebracht tijdens mijn speurtocht naar gegevens. En nog steeds besteed ik veel aandacht aan mijn hobby. Zo lees ik ‘s morgens om te beginnen eerst de rouwadvertenties in het Dagblad van het Noorden. Ik probeer het bestand zo actueel mogelijk te houden. Ook bezoek ik veel hobbybeurzen in de regio. Dan praat ik met veel mensen en zo komt vaak aanvullende informatie boven water. Ik heb ‘mijn antenne dag en nacht aan staan’. Ik heb altijd pen en papier bij me om nieuwe gegevens op te schrijven.”

Sinds december is een nieuwe website in de lucht: www.genwilts.nl

“Veel mensen zijn geïnteresseerd in stamboomonderzoek”, weet Geert. “De nieuwe website – ik heb alle gegevens persoonlijk handmatig ingevoerd – is nu al door bijna 42.000 unieke bezoekers bekeken. Dat zijn hoge cijfers. Ik ben ook wel eens benaderd door een medewerker van het programma Spoorloos met het verzoek om informatie te verstrekken over een persoon.”

U wilt meer informatie over het stamboomonderzoek van Geert Wilts?

M 06-53805220

E-mail

Bron /foto: Kanaalstreek

Website Geert Wilts, Stamboomonderzoek Westerwolde en omgeving