• Terug
  • Nieuws
  • Het is fijn wonen in Onstwedde
20 april 2016

“Het is fijn wonen in Onstwedde.” Dat zegt Goziena Brongers. De 57-jarige wethouder – ze was tot vorig jaar staffunctionaris kwaliteit en crisiscoördinator van het Refaja ziekenhuis – is in 1993 verhuisd naar ‘de diamant van de gemeente Stadskanaal’.

“Er is meer wel dan niet”, vervolgt de in Tweede Exloërmond geboren Brongers. “Kijk eens naar al die winkels. Bijna alles is in het eigen dorp te koop. Van levensmiddelen tot fietsen, van mode tot meubels. En nog veel meer. En er zijn twee apotheekhoudende huisartsen.”

De wethouder – ze is een flinke handvol jaren voorzitter geweest van de dorpsbelangenorganisatie Ocrea – steekt de loftrompet over het bloeiende verenigingsleven en het saamhorigheidsgevoel. “Tennissen, voetballen, hardlopen, volleyballen, het kan allemaal in het dorp met zo’n drieduizend inwoners. En als aan het einde van de zomervakantie dankzij een groot aantal vrijwilligers een spelweek wordt gehouden, dan zijn bijna alle kinderen van de partij.”

In de afgelopen jaren is door de gemeente Stadskanaal veel geïnvesteerd in haar woonplaats, weet Brongers. “Zowel boven als onder de grond. We hebben bijvoorbeeld een prachtig schoolgebouw – de minister noemde het indertijd een uniek project in Nederland – en op dit moment wordt de laatste fase van het vernieuwen van de riolering aangepakt. De wateroverlast in Onstwedde is straks verleden tijd.”

Natuurlijk volgt de wethouder – ze is blij met de nieuwbouwplannen van De Zijlen aan de Landlaan – de ontwikkeling van het zwembad ‘t Vlasmeer op de voet. “Ik heb heel wat uren met veel plezier doorgebracht in het zwembad en de inwoners willen dolgraag dat de voorziening behouden blijft. Ik word regelmatig op straat aangesproken door verontruste bewoners. Ik heb een dienstverlenende grondhouding, ben altijd goed benaderbaar, maar wat betreft het zwembad: ik ben wethouder van alle plaatsen van de gemeente. De gemeenteraad moet over enkele maanden de knoop doorhakken over de toekomst van de drie openluchtzwembaden in Onstwedde, Musselkanaal en Stadskanaal-Noord.”

Bron/foto: Kanaalstreek

Website Hardloopclub Onstwedde