• Terug
  • Nieuws
  • Folkers heeft nu 7 ervaren instructeurs
16 januari 2016

Met de komst van Jurjen Jonker uit Veendam eind 2015 en Sebo Elzen uit Winschoten begin januari telt Folkers Rijopleidingen in Onstwedde nu zeven ervaren instructeurs.

In 2008 verdiende Mennie Folkers nog de kost als kraanmachinist van het waterschap. “Ik wilde wat anders”, blikt de 44-jarige inwoner van Onstwedde terug. “Ik begon daarom in februari bijna acht jaar geleden met de opleiding rij instructeur en in oktober zat de eerste leerling achter het stuur van een splinternieuwe Volkswagen Golf plus. In de zomer – nog voordat ik zelf examen had gedaan – stonden al veel namen op het lijstje. Ik heb alle steun van mijn voormalige werkgever gekregen. Ik kreeg anderhalf jaar de tijd om een nieuwe carrière op te bouwen, maar na een half jaar heb ik de knoop al definitief doorgehakt.”

Uitgebreid
“Ook het aantal opleidingen is in de loop der jaren uitgebreid”, vult de 39-jarige Rianne aan. Zij verzorgt de administratie van het bedrijf en is daarnaast nog een aantal uren in de week werkzaam als doktersassistente in een praktijk in Zuidbroek. “We bieden een breed aanbod: van auto tot bromfiets en van auto met aanhanger tot motor. En wil je autorijles in een automaat? Geen probleem!”

Vijf mannen en twee vrouwen staan klaar om de leerlingen met succes voor te bereiden op het examen. “We zijn een hecht team”, benadrukt Mennie. “We geven les in nieuwe en in jonge goed onderhouden auto’s – van Volkswagen Golf 7 tot Audi Q3 – en de leerlingen rijden altijd met dezelfde instructeurs. Ze worden thuis opgehaald en na de les weer thuisgebracht. Je hoeft dus geen andere leerlingen thuis te brengen of op te halen. Zo wordt je volledige lestijd benut. Wel kan samen worden gelest, als de leerling dit zelf aangeeft. Op woensdagavond verzorgen we gratis autotheorielessen in d’Ekkelkaamp in Onstwedde.”

Rijexamen
De instructeurs van Folkers Rijopleidingen zijn werkzaam in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde, maar ook in omliggende gemeenten als onder meer Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Veendam, Pekela, Oldambt, Bellingwedde, Menterwolde en Winschoten rijden steeds vaker de lesauto’s van Folkers Rijopleidingen rond. “In Winschoten starten we met bromfiets-, motor- en aanhangerlessen. In deze plaats doen de meeste leerlingen rijexamen. Afhankelijk van de woonplaats worden ook examens afgenomen in Emmen.”

Meer informatie
Meer informatie over de lespakketten van Folkers Rijopleidingen, via de website van Folkers Rijopleidingen.

Speciale actie
Vanwege de uitbreiding van het aantal instructeurs houdt Folkers Rijopleidingen een speciale actie. Wie zich in de maand januari aanmeldt voor autorijlessen, krijgt een korting van maar liefst 50 euro op een autorijlespakket.

Website Folkers Rijopleidingen, sponsor van Onstwedde.info

Bron/foto: Streekblad