• Terug
  • Nieuws
  • Jsdb wint Provinciale Vrijwilligersprijs
8 december 2015

Gisteravond heeft Jeugdsoos De Boerderij de Provinciale Vrijwilligersprijs 2015 in de categorie Jeugd gewonnen. Vanavond reikte gedeputeerde Eelco Eikenaar van welzijn in het provinciehuis de provinciale vrijwilligersprijzen uit. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in een Statenzaal vol enthousiaste vrijwilligers.

De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Daarmee wil de provincie het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. De genomineerden in de categorie ‘Jeugd’ waren Jongerencentrum Express uit Uithuizen en Jeugdsoos de Boerderij uit Onstwedde.

De prijs ging dus naar Jeugdsoos de Boerderij, al 40 jaar een begrip in Onstwedde. De soos draait volledig op vrijwilligers, zonder professionele ondersteuning. Elke zaterdagavond is de Boerderij een ontmoetingsplek voor jongeren en regelmatig organiseren de vrijwilligers activiteiten zoals een touwtrektoernooi en themafeesten. Maar liefst 50 vrijwilligers, variërend van 15 tot 25 jaar zijn actief binnen de soos, zowel binnen bestuursfuncties als bij het organiseren van de activiteiten.

Stichting Jongerenwerk Express uit Uithuizen werd tweede. Jongerencentrum Express in Uithuizen bestaat sinds mei 2011. De vrijwilligers organiseren diverse activiteiten, veelal in relatie met muziek. Er treden bands op en er worden jamsessies gehouden. Maar ook leren de jongeren zelf, door bijvoorbeeld workshops licht en geluid. Daarnaast heeft een aantal vrijwilligers van het jongerencentrum meegewerkt aan de road documentaire ‘The Next Call’ over het wonen op het platteland van Noord Groningen.

In de categorie Leefbaarheid ging de prijs naar de stichting oude Groninger Kerken. In de categorie Zorg ging de prijs naar Alzheimer café Hoogezand.

Bron/fotoreportage: Westerwolde Actueel