• Terug
  • Nieuws
  • Geslaagde Open Dag Bio-boerderij
28 september 2015

Bio-boerderij Landleven van de familie Luring had op zaterdag 26 september onder prima weersomstandigheden een Open Dag.

De 840 bezoekers kwamen uit alle delen van het land en zelfs vanuit Duitsland was er belangstelling voor de nieuwe koepelstal. De bedrijvenmarkt werd goed bezocht, maar ook het gehoornde vee op het stro in de koepelstal kreeg alle aandacht. De dieren bleven er, ondanks alle drukte, heel ontspannen onder. Rondom de stal waren 10 informatiepanelen geplaatst, waarop de bezoekers konden lezen hoe er wordt gewerkt op 'Landleven'. Duidelijk werd, dat de bodemvruchtbaarheid en het dierwelzijn centraal staan op de Bio-boerderij aan de Scholtweg en dat het meewerken met de natuur grote aandacht heeft.

Voor kinderen waren er veel verschillende activiteiten. De ranjakoe, het koeienspringkussen en het roomboter maken waren erg favoriet. Een grote trekker voor jong en oud was het huisgemaakte biologische vanilleroomijs, dat gratis geproefd kon worden. Veel bezoekers genoten op een strobaal in de zon van het ijsje. Harry en Chonda Luring blikken tevreden terug: "We hebben een prachtige dag gehad, die dankzij een grote inzet van onze kinderen, van 'team Buist' en andere vrijwilligers opgezet kon worden. Het goede weer, de positieve sfeer, de enthousiaste reacties, alles heeft eraan bijgedragen dat we heel tevreden terug kijken op de Open Dag." 

Fotoreportage

Video