• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys grijpt naast hoofdprijs
25 mei 2015

Onstwedder Boys grijpt naast de hoofdprijzen in Nuon Club Competitie

Vijftig clubs drongen in april door tot de finale van de Nuon Club Competitie. In deze competitie kunnen sportclubs geld winnen met een creatief idee om de energierekening te verlagen. Een van de finalisten was Onstwedder Boys. Na het tellen van de stemmen bleek dat Onstwedder Boys afviel voor de hoofdprijzen.


De negen clubs met de meeste publieksstemmen hebben in de finale gewonnen en ontvangen tot 10.000 euro om te investeren in energiebesparing en duurzaamheid. De winnaars van de Nuon Club Competitie 2015 zijn:
– ASGR Gyas, Groningen, provincie Groningen, Roeien
– Atletiekvereniging De Liemers, Zevenaar, provincie Gelderland, Atletiek
– DSV’61, Doornspijk, provincie Gelderland, Voetbal
– Nippon Do, Amsterdam, provincie Noord-Holland, Karate
– Rugbyclub Haarlem, Haarlem, provincie Noord-Holland, Rugby
– v.v. Den Ham, Den Ham, provincie Overijssel, Voetbal
– v.v. Harkemase Boys, Harkema, provincie Friesland, Voetbal
– v.v. Hollandscheveld, Hollandscheveld, provincie Drenthe, Voetbal
– Zaanse hockeyclub De Kraaien, Wijdewormer, provincie Noord-Holland,
Hockey

De negen winnaars krijgen op 30 mei bezoek. Dan zal de prijs officieel worden overhandigd. Alle 50 finalisten van de Nuon Club Competitie krijgen daarnaast een gratis energieadvies waarbij de energiehuishouding van de vereniging gedetailleerd in kaart wordt gebracht. Met de aanbevelingen uit het advies kunnen de sportclubs aan de slag om de energierekening omlaag te krijgen. De energiekosten van sportclubs bedragen gemiddeld 15 tot 20 procent van de begroting. Recent bracht Nuon een trendrapport uit over energiebesparing en duurzaamheid bij sportclubs, met veel feiten, cijfers en achtergronden.

Bron: Het Streekblad