• VCO Heren blijven in de Eerste Klasse
9 mei 2015

VCO '72 Heren 1 is er zaterdagmiddag in het Sportcentrum in Leek in geslaagd om zich te handhaven in de Eerste Klasse. Beide promotie/degradatie wedstrijden werden overtuigend met 3 - 0 gewonnen.

De selectie van VCO bestond uit de vaste krachten Herman Mulder, Martin Lantinga, Werner Wessels, Tom Wagenaar, Marcel Huisman en Roelof Migchels, aangevuld met Ben Wilzing en Jan Hidde Wilzing van Heren 2. Jan Hidde verving vaste spelverdeler Gerard Koerts, die wegens werk niet aanwezig kon zijn.

De eerste tegenstander was Fama Heren 1 uit Smilde, een ploeg die op de tweede plaats in een Tweede Klasse poule was geƫindigd. In de eerste twee sets was er weinig tegenstand en speelden de VCO-heren overtuigend. De sets werden met 25 - 12 en 25 - 15 gewonnen. In de derde set kwam er iets meer tegenstand van de ploeg uit Smilde, maar ook deze set ging naar VCO: 25 - 21.

Na een half uur rust moest er worden aangetreden tegen een andere nummer twee uit een Tweede Klas poule, SSS H1 uit Emmer-Compascuum. Ook in deze wedstrijd was de start overtuigend: De eerste set ging met 25 - 17 naar de Onstwedders. In de tweede set ging het iets moeizamer, maar stelden de VCO-heren aan het eind orde op zaken en wonnen ook deze set met 25 - 21. Hierdoor was de druk van de ketel, want ook deze wedstrijd was binnen, hoe de laatste set ook zou verlopen. SSS geloofde er ook niet meer in, was meer bezig met de scheidsrechter en onderling boterde het ook niet altijd tussen de spelers. VCO liet zich hierdoor niet afleiden en won ook de laatste set met 25 - 17.

Een mooi resultaat dat na afloop in de kantine werd gevierd. Volgend seizoen spelen zowel Dames 1 als Heren 1 van VCO '72 in de Eerste Klasse.