• Terug
  • Zo was 't
  • Vraag-tussendoortje over voetbal
15 februari 2024
Afl. 185 – 15-02-2024

Heel erg fijn was ’t dat een groep volgers van onze dorpswebsite ervoor zorgde dat de namen van bijna alle korfballers/-sters die op foto van de vorige aflevering van ‘Zo was ‘t’ te zien waren, nu bekend zijn.
Ik heb u eerder al ’s gezegd hoe dankbaar het Onstwedder Historisch Archief al die mensen is, die spullen aanleveren. Helaas moet ik hieraan toevoegen, dat er meer dan eens foto’s bij zijn, waarop geen enkele aanwijzing staat inzake de naam/namen van de persoon/personen die er op staan. Zo hebben we intussen een hele reeks erg mooie oude portretfoto’s-in-ouderwets-bruin, maar waarvan we geen enkel idee hebben wie we voor ’t oog hebben.

Om verdere vergelijkbare hiaten te voorkomen, heb ik me voorgenomen om u af en toe te “trakteren” op een afleverings-tussendoortje. De bedoeling snapt u natuurlijk wel : help het Archief om meer compleet in de informatie te worden!

De foto van het team van de opgeheven korfbalclub O.K.C. in de vorige aflevering, bracht me haast automatisch bij een vergelijkbare foto van een jeugdteam van de v.v. Onstwedder Boys. Ook hiervan ontbreken de namen en een jaartal en dus... roepen we weer uw hulp in.
Nou had ik natuurlijk Tonnie Knigge (links voor) de foto kunnen voorleggen, in de hoop dat hij alle namen nog vlotjes zou weten op te lepelen. Ik denk echter dat de grote groep van volgers van www.onstwedde.info ons met nóg grotere zekerheid zal kunnen helpen.
Mag ik bij dezen van harte uitnodigen uw hulp in de strijd te gooien ???????

Op mijn e-mail-adres zit ik in spanning op uw reacties te wachten.

© Klaas Meijer (k.meijer@onstwedde.info)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hij staat weliswaar zelf op de foto en hij heeft over een paar twijfels een overlegje gehad met enkele van zijn oud-ploeggenoten, maar Gert Veldhuis wist uiteindelijk alle namen op te lepelen.
Het betreft hier grotendeels het vroegere A-team van de 'Onstwedder Boys'. De foto werd april-mei 1993 hoogstwaarschijnlijk gemaakt.

Klasse-kwadraat Gert ! Zeer bedankt, met name namens het Onstw.Hist.Archief.

V.l.n.r. zien we : 1.) Tonnie Knigge, achter 2.) Jacob Wubs, 3.) Martijn Geertsema, 4.) Jos Kruiter, 5.) Jan Hidde Sterenborg, staande achter de drager van de beker: 6.) Wim Brugge, 7.) Gert Veldhuis, 8.) Martijn Wijbrands, 9.) Johan Bekker, 10.) Gerben Boskers, 11.) Jan Huls. (Laatstgenoemde werd halverwege zijn A-seizoen "overgeheveld" naar het 1e elftal).
Jos Kruiter en Gerben Boskers waren indertijd eigenlijk te jong om bij de A's te kunnen horen.