• Terug
  • Zo was 't
  • Aan Harma Boer zal 't beslist niet liggen!
27 juni 2024
Afl. 188 – 27-06-2024

Volgende week, eh ….. oh nee we beginnen morgen immers al !!, zal Onstwedde zich ’s weer van z’n allerbeste kant laten zien : de welbekende Onstwedder Feestweek barst los. Dat er in die week van alles en nog wat te doen is, behoef ik hier niet uit te leggen denk ik. Bekijk de programmafolder maar en u bent compleet op de hoogte.

Naast een rijkdom aan activiteiten is ’t natuurlijk in zo’n week erg belangrijk, dat ’t twee beetjes lekker, aangenaam zomers weer is. Alleen al bij de Jaarmarkt op a.s. woensdag scheelt dat enorm veel kijk- en (ver)koopplezier. Maar ook bij de sportieve elementen van de Feestweek is een lekker weertje vanzelfsprekend van groot belang.

Om nóg ‘s – en ik hoop van harte dat deze boodschap geheel ten overvloede is – duidelijk te maken, dat de Onstwedder dorpswebsite als geheel en de rubriek ‘Zo was ‘t’ in het bijzonder voluit meedenkt en –voelt met jullie allemaal, hebben we contact gezocht met mevrouw Harma Boer. Ik denk dat jullie haar allemaal wel kennen als de weervrouw-in-vaste-dienst van RTV-Noord. Een vrouw zonder kapsones, die in voor ieder begrijpelijke taal vertelt wat voor weer ons de komende dag(en) te wachten staat.

Nu heeft Harma sinds 2011 een speciale band met Onstwedde opgebouwd. Dat kunt u aan de foto van vandaag wel zien. Haar stralende lach + blozende wangen geven duidelijk aan dat ’t haar echt plezier doet om de grote plaatsnaamsticker van Onstwedde omhoog te mogen houden.

Die goeie band tussen Harma en ons dorp maakte ’t relatief gemakkelijk om haar te vragen of zij alles wat ze nog aan – zeg maar – ‘prettige weersomstandigheden’ in haar reusachtige eikenhouten voorspellingenkast had liggen, er volgende week voor haar lievelingsdorp uit te halen. Harma zou Harma niet zijn als ze dat niet met graagte had toegezegd.

Oké dan. Het aangename weer tijdens onze Feestweek is dus vrijwel geregeld. Als wij er met elkaar nou voor zorgen, dat de Onstwedder sfeer van knusse & open gezelligheid bij alle evenementen & evenementjes voor iedereen makkelijk ophapbaar is, dan is deze Onstwedder Feestweek bij voorbaat 100 % geslaagd !

@Klaas Meijer (k.meijer@onstwedde.info)