• Terug
  • Trimsalon Vaya


Ik ben Sylvia Grijpstra en in 2003 ben ik verhuisd naar de provincie Groningen. Sinds juni 2022 woon ik in Onstwedde. Sinds de komst van mijn leeuwhondjes in 2013, ben ik bekend geraakt met het vak “hondentrimmen”. Doordat ik regelmatig diverse honden trimde, is de liefde voor het vak geboren. In 2018 ben ik gestart met de opleiding hondentrimmen en heb ik 2 jaar stage gelopen bij een gediplomeerde trimsalon. Tijdens mijn opleiding heb ik ook veel ervaring opgedaan met het trimmen van katten. Zelf ben ik in het bezit van 4 honden en 3 katten.

Per 1 april 2020 ben ik gestart met mijn nieuwe trimsalon.

U kunt bij ons terecht voor:

Een trimbeurt voor uw hond
Een trimbeurt waarbij uw hond, afhankelijk van het vachttype, wordt geknipt, geplukt, ontwolt of geschoren.
Bij iedere trimbeurt worden de nagels geknipt, oren en gebit nagekeken.

Een trimbeurt voor uw kat
Wij trimmen alle soorten katten. Of ze nu kort, halflang of lang haar hebben, alle katten kunnen bij ons terecht. Het ontwollen van de kat gebeurt met een kam of borstel. Wanneer de vacht vervilt is, wordt deze geschoren met een tondeuse, speciaal voor katten.

Nagels knippen
Als de nagels de grond raken, zijn ze bij de meeste honden te lang. Hoe vaak moeten de nagels geknipt worden van uw hond? Dit is moeilijk aan te geven. Het groeien van de nagels kan bij elke hond verschillend zijn en het slijten van de nagels is afhankelijk van de ondergrond waarop gelopen wordt.

Puppy-trim
Wanneer u een pup heeft aangeschaft en nadat deze alle entingen heeft gehad, kunt u bij ons terecht voor een puppy-trim. Op een speelse manier went uw hond aan de trimtafel, de föhn, de tondeuse, knippen, borstelen, etc. Uw hond maakt kennis met de handelingen in de trimsalon en uiteraard met ons. Hoe eerder uw hond hiermee in aanraking komt, hoe minder eng een bezoek aan een trimsalon is!

Borstel- en kambeurt
Natuurlijk is het onderhoud van de vacht een taak voor de eigenaar. U kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Zo leert uw hond of kat de kam en/of borstel makkelijker te accepteren. Wanneer dit door welke reden dan ook niet zo goed lukt, kunt u bij ons een afspraak maken voor een borstel- en kambeurt.

Wassen en drogen
De hond wordt meerdere keren gewassen met een shampoo die speciaal bestemd is voor dat vachttype. Daarna wordt de hond gedroogd met de waterblazer en/of föhn. Voor alle honden, van klein tot groot. Ook kortharige honden.

Was- en blaasmethode
Met de was- en blaasmethode wordt de hond ook meerdere keren gewassen. Daarna wordt de hond droog geblazen met een waterblazer. Hierdoor worden de oude dode haren (vooral onderwol) verwijderd uit de vacht. Deze methode wordt vooral gebruikt voor honden die veel verharen en zo sneller door de ruiperiode komen.

Voorbeelden: Golden Retriever, Labrador Retriever, Keeshond, Berner Sennenhond, Border Collie, Friese Stabij, Newfoundlander, Leonberger, Husky en herdershond.Trimsalon Vaya
Ter Wuppingerweg 17
9591 VH Onstwedde
06-15838600
Trimsalonvaya@outlook.com
Facebook