• Terug
  • Regio
  • College Stadskanaal weer op volle sterkte
16 juli 2024

In de gemeenteraadsvergadering van 15 juli zijn Klaas Pals en Marc Verschuren officieel geïnstalleerd als nieuwe wethouders van de gemeente Stadskanaal. Hiermee is het college van burgemeester en wethouders weer op volle sterkte na het terugtreden van Jur Mellies begin juni. “Het is fijn dat we als college weer compleet zijn en door kunnen met ons collegeprogramma. Met alle ambities en uitdagende vraagstukken waar we wat mee willen voor onze inwoners. Zowel wethouder Pals als wethouder Verschuren kennen de gemeente heel goed en hebben brede bestuurlijke en politieke ervaring. Ik zie onze samenwerking met veel vertrouwen tegemoet”, vertelt wethouder Ingrid Sterenborg namens het college.

Aan de slag
In het collegeprogramma ‘Onze toekomst is al begonnen’ zijn de ambities van de gemeente geformuleerd. De grote opgaven van nu en voor de toekomst zijn onder andere het bouwen van voldoende woningen, de energietransitie en het vernieuwen van belangrijke voorzieningen op het gebied van sport en cultuur. Daarnaast is er veel aandacht voor de gezondheid van inwoners, goed onderwijs en een stevige arbeidsmarkt. Om dit te realiseren is een krachtig bestuur onmisbaar.

Benoeming en portefeuilleverdeling
Marc Verschuren was al eerder wethouder in de gemeenten Winsum en Stadskanaal. Hij pakt nu ongeveer dezelfde portefeuille op als eerder: het sociaal domein. Klaas Pals was vanaf 2010 fractievoorzitter van D66 en ruilt nu zijn raadslidmaatschap in voor het wethouderschap. Hij gaat zich de komende twee jaar bezighouden met onder andere het gemeentelijk vastgoed, mobiliteit en toerisme en recreatie.

Bij de foto's: Beëdiging Klaas Pals (1) en Marc Verschuren (2) (foto's: Gem. Stadskanaal).

Portefeuilleverdeling Stadskanaal