• Terug
  • Nieuws
  • De Juffertoren beklimmen. Aanmelden niet meer mogelijk
18 juni 2024

De restauratie van de Juffertoren is in volle gang. De steigers rondom de toren zijn al van veraf te zien.

Mensen uit het dorp en daarbuiten zijn blij dat er geïnvesteerd wordt in het behoud van deze toren, die een belangrijk monument en herkenningspunt is.

Veel mensen vragen of ze de steigers kunnen beklimmen. Dat kan en daarom hebben we twee momenten gepland waarop dit mogelijk is:

  • Zaterdag 22 juni tussen 9:00 en 16:00 uur. (VOL)
  • Vrijdagavond 28 juni tussen 17:00 en 21:00 uur. (VOL)

Tijdens deze tijden kunt u de restauratiewerkzaamheden bekijken en van het uitzicht over Onstwedde genieten. Om wachttijden te voorkomen, vragen we u zich van tevoren aan te melden door een e-mail te sturennaar onderstaand e-mailadres. Geef in de e-mail aan welke dag en tijd uw voorkeur heeft (zaterdagmorgen 22 juni, zaterdagmiddag 22 juni of vrijdagavond 28 juni). Na aanmelding ontvangt u een bericht met uw bezoektijd. Aanmelden kan tot en met 19 juni.

Vanwege de veiligheid mogen maar een beperkt aantal mensen tegelijk de steigers op. De groepen worden begeleid door een vrijwilliger en u moet een bouwhelm dragen. Die hebben wij voor u. Kinderen onder de tien jaar mogen de steigers niet op. Kinderen vanaf tien jaar mogen alleen onder begeleiding van hun ouders óf met een persoonlijke begeleider de steigers op.

Het betreden van de steigers is op eigen risico.

College van kerkrentmeesters Hervormde gemeente Onstwedde.

Torenbezoek@gmail.com

Foto's: H.Wolfs Onstwedde.info