• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys hard onderuit in Veendam
11 mei 2024

Onstwedder Boys heeft de belangrijke competitiewedstrijd tegen Veendam 1894 met 4 – 0 verloren. In het stadion van Veendam had de ploeg van trainer Harold Molanus moeten winnen om de nacompetitie nog te kunnen ontlopen. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt directe handhaving in de Derde klasse C niet meer mogelijk.

De thuiswedstrijd tegen Veendam leverde nog een 5 – 2 overwinning op. Bij Onstwedder Boys ontbreekt alleen de geblesseerde Luc Nieuwenhuis. Bij Veendam is drie weken gelden trainer Anne Semplonius aan de kant gezet vanwege de tegenvallende resultaten Oud-prof Armand McAndrew moet de Veendammers nu in de derde klasse zien te houden.

Deze middag zijn de belangen voor beide teams groot. Simpel gezegd: Er moet gewonnen worden. Dit besef lijkt bij de thuisploeg meer aanwezig dan bij de ploeg uit Onstwedde. Van begin af aan zetten de Veendammers veel druk, waardoor bij Onstwedder Boys veel fouten worden gemaakt en er zelden goede combinaties zijn te zien. Al na vijf minuten kan Veendam 1894 juichen als Winston de Jonge op het middenveld een duel van Sven Jaegers wint en door kan gaan richting het strafschopgebied van de Onstwedders. De Jonge wordt geen strobreed in de weg gelegd en laat met een hard schot keeper Rein Koudstaal kansloos: 1 – 0. Een overtreding van Sven Jaegers leidt tot een vrije trap voor Veendam en een gele kaart voor de Onstwedder verdediger, die daardoor volgende week geschorst is. In het eerste half uur komt Onstwedder Boys niet in de buurt van het doel van Veendam. Veendam krijgt ook niet veel mogelijkheden en is vooral gevaarlijk bij corners. Rein Koudstaal brengt na een half uur spelen redding op een schot van Dinand de Jonge. Daarna is er een eerste aanval van de Boys over links. Anne Wilzing zet de bal voor en bij de eerste paal is het Sem Nieuwenhuis die de bal tegen keeper Thijs Graver aanschiet. Sem Nieuwenhuis is kort voor rust dichtbij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap komt tegen de lat. Zo wordt de rust bereikt met een 1 – 0 tussenstand.

Kort na rust krijgt Onstwedder Boys een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Jarno Sterenborg wordt door Anne Wilzing aangespeeld, maar oog in oog met de keeper van Veendam weet Sterenborg niet te scoren. Graver redt uitstekend. Kort daarop is het aan de andere kant wel raak. De snelle Dinand de Jonge wordt aangespeeld en gaat alleen op het doel van de Boys af. Hij geeft Rein Koudstaal geen kans en zo zet hij Veendam op een 2 – 0 voorsprong. Na een overtreding op het middenveld krijgt ook Sem Nieuwenhuis de gele kaart van de prima leidende scheidsrechter Wolterink. Ook Nieuwenhuis is hierdoor volgende week geschorst. Even later wordt een schot van Anne Wilzing door keeper Graver tot corner verwerkt. Na een snel genomen vrije trap is het opnieuw Dinand de Jonge die gevaarlijk wordt, maar zijn schot gaat dit keer net voorlangs. Een veel te hard inkomende Sven Jaegers krijgt opnieuw geel van de scheidsrechter en moet daardoor het veld verlaten. Onstwedder Boys probeert het nog wel maar verder dan een kopbal van Bert Jan Wilzing, die net over gaat, en een schot van Jarno Sterenborg dat opnieuw gekeerd wordt door de keeper van Veendam komen de Boys niet. In de slotfase leveren een paar snelle counters nog twee doelpunten op voor de thuisploeg. Eerst scoort Dinand de Jonge de 3 – 0 en daarna is het de beurt aan broer Winston om de vierde goal via een afstandsschot te maken.

Op de overwinning van Veendam valt weinig aan te merken. Door Harold Molanus moet er komende week voor het duel tegen Be Quick weer flink gepuzzeld worden, aangezien twee spelers geschorst zijn. De wedstrijd op De Boskamp, tevens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Gerben Meems, Michel Beikes, Sem Nieuwenhuis, Harm Visser (Lars Bekker), Rutgert Tipker (Bert Jan Wilzing), Anne Wilzing (Robin Smit) en Jarno Sterenborg.

Gele kaarten: Sven Jaegers en Sem Nieuwenhuis.
Rode kaart: Sven Jaegers (2 x geel)
Scheidsrechter: Dhr. R. Wolterink (Haarle)