• Terug
  • Nieuws
  • Fietstocht voor de Julians Stichting vanuit Smeerling op 26 mei
11 mei. 2024

Op zondag 26 mei wordt vanaf Gasterij Smeerling een fietstocht ten bate van de Julians Stichting georganiseerd.

Deze tocht, genaamd de Juliansfietstocht is jarenlang gehouden en georganiseerd door het Refeja ziekenhuis te Stadskanaal. Door een afname in personeel wordt de tocht nu georganiseerd door de fiets club de Windhappers uit Stadskanaal.

De tocht staat in het teken van het werven van deelnemers en hierdoor geld voor de Juliansstichting. Meer informatie leest u op de website.

Deze stichting is opgericht door de ouders van Julian. Julian een jongen van 9 jaar oud is overleden aan een hersentumor. Het doel van de stichting is het ophalen van geld door het organiseren van activiteiten en donaties die uiteindelijk zijn bedoeld voor het Prinses Beatrix Centrum voor kinderkanker onderzoek.

Start en finish locatie is Gasterij Natuurlijk Smeerling te Onstwedde en is voor zowel tour (E-bike, stadsfiets) als racefietsers. De route is door Westerwolde.

De toerfietsers leggen een afstand af van 50 kilometer. Zij kunnen desgewenst onderweg de Stonefarm in Stadskanaal en voormalig werk en interneringskamp de Beetse in Sellingen bezoeken. De wielrenners kunnen kiezen tussen routes van 45 en 90 kilometer. Het officiƫle startschot wordt om 9.30 uur gegeven bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, tevens de finish locatie.

Website