• Terug
  • Nieuws
  • Natuurwerkdag in Wessingboerbos Onstwedde op 2 november
16 oktober 2024

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november kunnen Groningers de handen uit de mouwen steken tijdens de Nationale Natuurwerkdagen, het grootste vrijwilligersevenement in het groen. Help mee op een van de ruim 40
mooie locaties in de provincie Groningen.

Er is een groot aanbod aan klussen om uit te kiezen, zoals wilgen knotten, bomen en bollen planten, poelen schoonmaken, snoeien en insectenhotels bouwen. Alle klussen dragen bij aan landschapsbehoud- en herstel.

Natuurklus in gemeente Stadskanaal
In gemeente Stadskanaal kunnen vrijwilligers aan de slag bij het Wessingboerbos in Onstwedde op zaterdag 2 november 9.00 tot 15.00 uur.

Met het project 'Wessingboerbos' werken de zussen Marijke en Rianne Luring aan hun droom: een agrarisch voedselbos realiseren. Belangrijk doel van het project is het produceren van goed eten met een korte keten. Door het jaar heen worden er daarom meerdere plantdagen georganiseerd, zo ook op de zaterdag van de Natuurwerkdag. Deze dag gaan we veel kleinfruit aanplanten, onder andere zwarte bes, doornloze braam, kornoeljekers en duindoorn.

Doe mee
Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Of heb je juist zin om nieuwe mensen te ontmoeten?
Meld je aan voor een mooie klus bij jou in de buurt.

Op de website van natuurwerkdag vind je alle groene klussen in de provincie en kun je je eenvoudig aanmelden.

Website natuurwerkdag

Info en aanmelden natuurwerkdag Wessingboerbos

Foto's: Landschapsbeheer Groningen