• Terug
  • Nieuws
  • Comite 75 jaar bevrijding en NOS journaal 19 juni
18 juni 2024

In 2020 kon het vieren van 75 jaar bevrijding niet doorgaan door corona. Dat was erg jammer. Er was een programma van vijf dagen en vrijwilligers hadden al veel werk gedaan.

Nu komt 2025 dichterbij en dan herdenken we 80 jaar bevrijding. Het OCREA-comité, dat vijf jaar geleden de voorbereidingen deed, heeft nagedacht over hoe we dit kunnen vieren. We hebben besloten om een aantal activiteiten weer op te pakken. Hoe het precies gaat worden, weten we nog niet, maar op maandagmiddag 5 mei gaat er zeker iets gebeuren.

We wilden eerst een programma maken en dit na de zomervakantie bekendmaken. Maar nu hebben we besloten om alvast te zeggen dat er een programma komt, zonder te wachten op de details.

Waarom deze verandering? Aanstaande donderdag maakt het landelijk comité 4 en 5 mei hun plannen voor 2025 bekend. Omdat we nog contacten hebben van vijf jaar geleden, heeft de NOS ons gevraagd mee te werken aan een nieuwsitem voor het Journaal. Deze kans wilden we niet missen.

Woensdag 19 juni, tussen 17.00 en 18.30, wordt er in het NPO Radio 1 programma Nieuws & Co aandacht aan besteed. Ook om 18.00 en 20.00 is er iets over in het journaal.

Het comité 75-jaar bevrijding