• Onstwedder Boys verliest in Koekange
4 april 2015

Na de ongelukkige nederlaag vorige week tegen Glimmen, verloor Onstwedder Boys zaterdagmiddag opnieuw in de slotfase tegen Vitesse ’63. De thuisclub trok in Koekange met 2 – 1 aan het langste eind. Omdat concurrent SCN ook verloor, blijven de Boys twaalfde in de poule, een plaats die nog recht geeft op nacompetitie.

Het publiek kreeg van beide kanten een matige wedstrijd voorgeschoteld. Bij Onstwedder Boys ontbraken wegens blessures deze middag Rutgert Tipker, Taco Koudstaal, Gerwin de Wijk, Nick Wagenaar en Harm Jan Wilzing. In de eerste helft is het Vitesse dat op voorsprong weet te komen. Een voorzet kan van dichtbij eenvoudig worden binnen getikt. Niet veel later verzuimt de scheidsrechter de ploeg uit Onstwedde een strafschop te geven als Harm Visser, die lijkt te gaan scoren, door de keeper onderuit wordt gehaald. Met een 1 – 0 voorsprong voor Vitesse wordt er vervolgens gerust.

In de tweede helft  zijn er weinig kansen voor beide ploegen. Toch is het Onstwedder Boys dat de gelijkmaker weet te scoren. Harm Visser stuurt met een lange bal Robert de Vries weg, die twee man passeert en de bal ook om de keeper  heen weet te draaien. In de slotfase van de wedstrijd krijgt B-junior Bert Jan Wilzing, die even daarvoor is ingevallen voor Gerben Meems, een grote kans om de Boys op voorsprong te zetten. Uit een voorzet van Robert de Vries schiet hij echter in kansrijke positie net naast. Even later is het aan de andere kant wel raak als één van de Koekanger spitsen met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied keeper Rein Koudstaal weet te passeren.

Komende maandag, tweede Paasdag, speelt Onstwedder Boys thuis een inhaalwedstrijd tegen SVN ’69 uit Nijeveen. Aanvang op De Boskamp is 14.30 uur.