• Terug
  • Nieuws
  • Sneu verlies voor Onstwedder Boys
28 maart 2015

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp de wedstrijd tegen het op de tweede plaats staande Glimmen verloren. Lange tijd zag het er naar uit dat de Boys minimaal een punt aan het duel zouden overhouden, maar in de slotfase scoorde Glimmen nog twee keer, waardoor de eindstand 1 - 3 werd.

Al na twaalf minuten komt Onstwedder Boys op voorsprong. Harm Visser schiet vanaf een meter of 25 op het doel van Glimmen. Keeper Hommes van Glimmen laat vervolgens de bal zomaar door zijn handen glippen, waarna de bal over de doellijn rolt. Een blunder die Onstwedder Boys op een 1 - 0 voorsprong brengt. Na een kwartier spelen schiet Jelmer ter Avest namens Glimmen net over het doel van de Boys. Even later wordt Gerwin de Wijk hard onderuit getrapt en moet geblesseerd het veld verlaten. Peter Orsel vervangt de Wijk op het middenveld. De zeer matig leidende scheidsrechter Venekamp uit Schoonloo verzuimt een gele kaart te geven, maar geeft Harm Visser even later wel geel voor een onschuldige overtreding op het middenveld. Ook ziet de scheidsrechter niet dat Harm Visser in kansrijke positie aan zijn shirt wordt getrokken. Kort voor rust krijgt Glimmen nog een kans als Tim Blaauw vier spelers van Onstwedder Boys omspeelt. Rein Koudstaal weet echter redding te brengen.

In de tweede helft blijft de inzet aan de kant van Onstwedder Boys prima. Met Harm Jan Wilzing als aanjager op het middenveld weten de Boys het spel van Glimmen te ontregelen. Na een kwartier spelen schiet Harm Visser op de paal en even later brengt de paal opnieuw redding voor Glimmen als Visser een voorzet van Robert de Vries goed inkopt, keeper Hommes redding brengt en Gerben Meems de bal tegen de paal schiet.

Na 75 minuten spelen wordt het toch 1 - 1. Stijn Wijmenga staat helemaal vrij in het strafschopgebied en kan eenvoudig de bal binnen schieten. Vijf minuten later krijgt Glimmen een strafschop als de scheidsrechter een ongelukkige handsbal wel erg zwaar bestraft. Rein Koudstaal weet de inzet van Tim Blaauw echter te stoppen, waardoor het 1 - 1 blijft. In de laatste minuut van de wedstrijd gaat het toch nog mis voor de Boys. Een corner wordt bij de tweede paal door spits Tim Oosterhof in het doel gekopt. Even later maakt Jelmer ter Avest uit een counter ook nog de 1 - 3.

Onstwedder Boys blijft op de twaalfde plaats staan in de Derde Klasse D en zag concurrent SCN een puntje dichterbij komen. Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys de uitwedstrijd in Koekange tegen Vitesse '63. De wedstrijd begint om 14.30 uur.