• Wel winst voor Dames Onstwedder Boys
9 maart 2015

Zaterdag 7 maart mochten de dames van Onstwedder Boys op een prachtige zonnige dag eindelijk weer eens thuis voetballen. Gasselternijveen werd op De Boskamp met 3 -1 verslagen.

In de afgelopen weken waren veel speelsters ziek en geblesseerd geweest, maar vandaag was de ploeg bijna weer compleet. Het plan was dat Jolien Meinds en Lotte Huls uit de C1 het team kwamen versterken, maar Jolien was ’s ochtends bij haar eigen wedstrijd door naar eigen zeggen “een reus” op haar enkels getrapt, waardoor ze niet zo goed meer kon lopen. Ook het feit dat ze daarna viel onder de douche, en thuis ook nog eens van de trap was gegleden hielpen niet echt mee aan een vlot herstel.

Met dus één man (vrouw) minder, maar met nog altijd 14 fitte meiden over konden er worden gespeeld tegen Gasselternijveen (GNV). Aan de uitwedstrijd hadden de slechte herinneringen over gehouden. Na 90 minuten stond het destijds 4-3 voor Onstwedder Boys, maar de scheidsrechter gunde zijn ploeg een punt omdat Gasselternijveen in de 16e minuut (!) van de blessuretijd scoorde en er vlak daarna werd afgefloten.

Laura Bruggers kwam met het voorstel dat als we vandaag een kwartier voor tijd voor zouden staan, dat onze scheidsrechter dan ook tijdig kon affluiten, want dat kwartier hadden we daar al extra gespeeld. Dit leek ons allemaal een goed plan!

De wedstrijd werd begonnen met de volgende elf speelsters aan Onstwedder kant: Kirsten, Lisanne, Irene, Wubbina, Agnes, Elien, Marjan, Anita, Laura, Nadine en Lotte. Op de bank mochten de volgende dames plaatsnemen: Melissa, Jacquelien en Nathalie.

De dames begonnen goed aan de wedstrijd en speelden constant op de helft van de tegenstander. Gasselternijveen kwam er totaal niet aan te pas en je kon duidelijk merken dat het team normaliter draait om de twee speelsters die vandaag geblesseerd waren en dus niet konden spelen. Ondanks dat er veel meer balbezit was, werd dit balbezit nog niet omgezet in goals. Elien werd aan de rechterkant veelvuldig de diepte ingestuurd. En op snelheid wist ze de een na de andere voorzet voor het doel te geven. Helaas stond er telkens een verdediger van Gasselternijveen net op de goede plek om de bal weer weg te rossen. Rond de 30e minuut wist Marjan vanaf het middenveld een goede  dieptepass te geven op Lotte, deze liep op snelheid haar tegenstander er uit en wist met een bekeken schot de 1-0 te maken.

Lang kon de ploeg niet van de voorsprong genieten, want tijdens één van de zeldzame momenten dat Gasselternijveen in de aanval ging werd er met een prachtig schot gescoord.

Met een 1-1 stand werd er gerust. Er is sprake van enige ontevredenheid, omdat er meer doelpunten gemaakt hadden kunnen worden. Het plan is om er voor te zorgen dat de spitsen Lotte en Nadine meer aangespeeld worden. De spitsen zijn jonge en snelle meiden en de verdediging van de ploeg uit Drenthe is een stukje minder snel, daar moet dus gebruik van gemaakt worden.

Laura gaat het veld verlaten en wordt vervangen door Nathalie die op haar geliefde linksmid-positie mag spelen. De tweede helft begint gelijk goed, er wordt verzorgd voetbal gespeeld en de taken die zijn afgesproken in de rust worden goed uitgevoerd. Na een paar minuten krijgt Nathalie al twee kleine kansjes. De 2-1 hangt in de lucht. Irene heeft door dat het publiek zit te wachten op een goal en legt de bal net over de verdediging van de Dentse dames heen. Lotte kan alleen op het doel af, en als een echte spits schopt ze de bal het doel in 2-1!

Niet veel later wordt Elien door Nadine de diepte ingestuurd. In plaats van de achterlijn op te zoeken snijdt Elien goed naar binnen en ziet Lotte compleet vrij staan. Lotte trapt de bal netjes in de rechterhoek van het doel en zo staat het 3-1 voor Onstwedder Boys.

Trainer/coach Mete wisselt direct en Elien die net nog voor een geweldige assist heeft gezorgd mag op de bank even uitrusten. Verder mag ook Anita die heel wat kilometers op het middenveld heeft afgerend lekker naast Elien plaatsnemen. Melissa en Jacquelien zijn de vervangsters.

De verdedigsters hebben deze middag allen een prima wedstrijd gespeeld. Lisanne was haar tegenstander telkens de baas en ook de tegenstander van Wubbina is amper in balbezit geweest. Onze laatste 'man' Irene kwam net terug van 1,5 week Cyprus en was ook blij dat ze het vandaag rustig aan kon doen. Agnes had een jong snel meisje als tegenstander. Maar Agnes is gelukkig ook snel en zorgde ervoor dat alle aanvallen van Gasselternijveen over rechts onschadelijk werden gemaakt.

Er gebeurde niet veel meer in het laatste half uur van de wedstrijd. Onstwedde hoeft niet meer en De ploeg uit Drenthe kan niet meer. Achteraf gezien had het plan van Laura best uitgevoerd kunnen worden om een kwartiertje eerder te stoppen. De wedstrijd eindigt zo in een 3 - 1 overwinning.

We willen Lotte bedanken dat ze weer met ons mee deed. Na vorig jaar door een blessure een jaar niet te hebben gevoetbald maakt ze dat dit jaar ruimschoots goed, door gewoon elke week 2 wedstrijden te voetballen. Ook nog even een speciale vermelding voor onze motor op het middenveld. Marjan Schuitema kan i.v.m. haar studie niet zo vaak trainen als ze zou willen. Maar dit maakt ze op de zaterdag altijd ruimschoots goed door de energie die ze bespaard door niet te gaan trainen er tijdens de wedstrijddag er uit te gooien. Altijd fijn voor een team om zo’n loopwonder in je midden te hebben.

Al met al was het natuurlijk een goede teamprestatie. Op 21 maart volgt de volgende wedstrijd. Er wordt dan uit gespeeld tegen het vv Schoonebeek.