• Opnieuw verlies voor Onstwedder Boys
7 maart 2015

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag tegen Hollandscheveld een kansloze nederlaag geleden. Na een 0 - 3 ruststand, werd het 1 - 5 voor de ploeg uit Drenthe.

Hollandscheveld bleek op Sportpark De Boskamp de beter voetballende ploeg en kreeg al na negen minuten een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. De lange spits Frank Benjamins kopte van dichtbij de bal echter naast. Na een kwartier voetballen was het dezelfde Benjamins die helemaal vrij de bal eenvoudig achter Rein Koudstaal kon schieten en Hollandscheveld alsnog op voorsprong bracht.

Gerben Meems kreeg na bijna een half uur voetballen de eerste kans voor de Boys. Zijn schot ging naast. Even later was het aan de andere kant wel raak. Het was opnieuw Frank Benjamins die met een diagonaal schot Koudstaal verraste en de 2 - 0 maakte. Voor rust scoorde Hollandscheveld nog een keer. Ralph de Jonge scoorde na een goed uitgespeelde aanval. Harm Visser zag kort voor rust een schot net over gaan, waarna even later scheidsrechter Tjalsma voor rust floot.

Onstwedder Boys begon gretig aan de tweede helft. Eerst werd een schot van Harm Visser nog door keeper Jonkman gekeerd, maar na tien minuten was het wel raak. Een mooie voorzet van Gerben Meems werd door Harm Visser met het hoofd voor het doel gebracht, waarna Robert de Vries van dichtbij kon scoren. Na twintig minuten in de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist. Robert tichelaar werd helemaal vrij in de 16-meter aangespeeld en liet Rein Koudstaal opnieuw kansloos: 1 - 4. Aan de kant van Onstwedder Boys kregen Harm Visser en Peter Orsel nog kansjes, maar dit resulteerde niet in doelpunten.

Kort voor het einde van de wedstrijd wist Hollandscheveld nogmaals te scoren. Na een snelle counter maakte Jeroen Everts het vijfde doelpunt.

Omdat concurrent SCN ook weer verloor blijven beide ploegen op acht punten staan. Onstwedder Boys zal nog alle zeilen bij moeten zetten om directe degradatie te ontlopen.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys opnieuw thuis. Tegenstander is dan Veenhuizen. De wedstrijd op Sportpark De Boskamp begint om 14.30 uur.