• Terug
  • Nieuws
  • Boomslepen met paarden Smeerling
16 februari 2015

Stichting De Menacademie organiseert voor zaterdag 28 februari een clinic boomslepen met paarden in Smeerling, bij Onstwedde. De clinic wordt gehouden in samenwerking met Natuurmonumenten.

Het machinaal uitslepen van gevelde bomen geeft schade aan het bos door het brede spoor dat voor de zware machines nodig is. Met behulp van paarden kan dit op een natuurvriendelijke manier, en het geeft een mooi plaatje.

Het boomslepen met paarden vraagt kennis en vaardigheid en is niet zonder risico. De ervaren instructeurs van de Menacademie helpen belangstellende paardebezitters met raad en daad. Er wordt gewerkt met paarden en materiaal van de stichting.

De clinic begint rond 10.00 uur met een stukje theorie, waarna de deelnemers het bos ingaan. Deelnemers kunnen zich opgeven via www.menacademie.nl.

Kijkers zijn vanaf 12.00 uur welkom bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.

Stichting De Menacademie is de praktijkschool voor het aangespannen paard. De stichting leidt mensen en paarden op, geeft clinics en cursussen, en werkt onder meer mee aan ecologisch groenbeheer in Westerwolde.

Bron/foto's: Streekblad