• Terug
  • Nieuws
  • Vandaag oliebollenactie!!
30 december 2014

Na de kalenderactie van Harma Meems is er vandaag een Oliebollenactie om de vrouwenhandel in met name Oost Europa te bestrijden. Met de opbrengst van de oliebollenactie sponsoren Onstwedders Rineke Joosten en Gerda van de der Heide en oud-Onstwedder Titia Groen de stichting A21 campaign. Ook de helft van de opbrengst van de jaarlijkse spekdikkenactie van de Christelijke Gereformeerde Kerk uit Onstwedde gaat dit jaar voor helft naar stichting The A21 Campaign.

Voor oliebollen kunt u vandaag (dinsdag 30 december) vanaf 10 uur terecht aan de Turfweg 4 in Harpel (Logeerboerderij Wubs)

Stichting A21 Campaign zet zich in om illegale mensenhandel en seksuele uitbuiting tegen te gaan. Het is ’s werelds snelst groeiende criminele industrie en het beïnvloed ELK land van de wereld. Er is een schatting van 27 miljoen slaven wereldwijd. Elke 30 seconden wordt er iemand gedwongen tot deze moderne slavernij. Naarmate de vraag naar deze uitbuiting toeneemt, wordt de gemiddelde leeftijd steeds lager.

The A21 Campaign zorgt voor voorlichting op scholen en geeft bewustwordingsprogramma’s zodat er wordt voorkomen dat jonge mensen slachtoffer worden. Tevens beschermen ze slachtoffers in opvanghuizen en bieden ze nazorgprogramma’s voor optimaal herstel van de slachtoffers.  Ze vervolgen de handelaren om te waarborgen dat gerechtigheid wordt gehandhaafd. Ook werkt The A21 campaign samen met de plaatselijke autoriteiten en andere organisaties om informatie te verzamelen zodat slachtoffers gered kunnen worden.

Gerda van der Heide, Rineke Joosten en Titia Groen zijn alle drie geraakt door dit wereldwijde probleem. Ze hebben besloten om voor The A21 campaign in de eerste week van maart 2015 een halve marathon te gaan rennen in Griekenland waar het hoofdkantoor van The A21 campaign staat.  In deze regio worden veel jonge meisjes de grens van Bulgarije en Roemenië over gesmokkeld waarna ze in het Westen seksueel uitgebuit worden.

Gerda, Rineke en Titia gaan samen met 35 andere Muskathleten van de Muskathlon (een initiatief van de Vierde Muskatier) naar Griekenland. Iedereen laat zich sponsoren. Er is veel geld nodig om wereldwijd deze vorm van moderne slavernij en seksuele uitbuiting tegen te gaan. U kunt hen ook sponsoren! Zij kunnen dit niet alleen doen, maar samen kunnen we een verschil maken!

Lees meer over Gerda, Rineke en Titia


Meer info A21 Campaign