• Terug
  • Nieuws
  • Boys wil tegen SJS vertrouwen tanken
9 december 2014

Aanstaande zaterdag is daar dan eindelijk de derby Onstwedder Boys tegen SJS. Waar SJS de opgaande lijn juist te pakken heeft, daar bevinden de Boys zich juist in zwaar weer.

De 7-0 nederlaag bij De Weide is bepaald geen goede voorbereiding op de kraker tegen de Knoalster buurman.

“Tegen de Weide was het gewoon triest”, blikt aanvoerder Elmar Bijl terug. “Een paar weken terug zijn we weer overgestapt op 4-4-2 met Harm Visser in de spits. Harm heeft een neusblessure en mede daardoor kon hij op het middenveld niet dat brengen wat hij normaal kan. Punten heeft het helaas nog niet opgeleverd. Steeds nekken persoonlijke fouten ons, al moet ik zeggen dat het niveauverschil tussen de vierde en de derde klasse ook groot is.

Wij zijn natuurlijk op basis van een hecht collectief per ongeluk kampioen geworden. Dat collectief is er nog steeds, maar alle fouten worden nu afgestraft. Toen ik hoorde dat wij in de Drentse klasse waren ingedeeld, wist ik al dat het een zwaar seizoen zou gaan worden. Clubs als De Weide en ZZVV zijn echt goed. Bovendien zijn wij wel eens te lief. Trainer Fokke de Jonge noemt ons wel eens ideale schoonzonen. Wij hebben al een paar keer de fair play beker gewonnen, maar uiteindelijk draait het wel om het resultaat.”

“Tegen SJS moeten wij een goed resultaat gaan halen”, vervolgt Bijl. “Met een overwinning de winterstop in geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Al zal het niet meevallen, want SJS zit in de zogeheten flow”, realiseert Bijl zich ook. Wel kijkt Bijl er naar uit om tegen SJS te spelen. Hij kwam immers drie seizoenen uit voor de Knoalsters.

“Binnen Onstwedder Boys lopen wel enkele SJS-haters. Ze vinden de club arrogant, maar als je daar rondloopt is dat absoluut niet zo. Toen ik de overstap maakte, speelden wij met de Boys in de vijfde klasse. Twee jaar achter elkaar lukte het niet om te promoveren. SJS gaf steeds te kennen wel belangstelling te hebben en toen heb ik besloten om de overstap te maken. Er zal achter mijn rug ongetwijfeld kwaad over mij gesproken zijn, maar spijt heb ik er nooit van gehad. Vooral het eerste seizoen onder trainer Bert Scholing heb ik ontzettend veel geleerd. Hij kwam vaak met goede tips en wist alles van onze tegenstanders. Dat had ik in Onstwedde nog nooit meegemaakt. Na drie jaar keerde ik terug naar Onstwedde. Bij SJS lopen nog steeds jongens waar ik mee gespeeld heb. Gerard Gremmer, Richard Veldhuis, Anne Sybesma, leuk om weer tegen te spelen. Op een gegeven moment liepen er zes leraren (Bijl is zelf gymleraar, red.) in de selectie. Nee, inderdaad geen pretje voor een trainer. Met de selectie die SJS heeft vind ik dat ze mee moeten doen om de bovenste plaatsen. Van ons zullen ze echter geen meter krijgen.”

Het contract met trainer Fokke de Jonge is onlangs met een jaar verlengd. Prima zaak vindt de libero. “Fokke is de juiste trainer voor deze club. Hij is heel open en gaat met iedereen binnen de club goed om. Een fijne trainer! Of wij op termijn het vol kunnen houden in de derde klasse? Dat zal best lastig worden.

Wij doen het altijd met eigen jongens en de vereniging is maar klein. Noodgedwongen hebben wij ons A-elftal al uit de competitie moeten halen. Talentvolle jongens als Gerko Scheper en Sven Jaegers zijn toegevoegd aan de selectie. Zelf ben ik ook over mijn toekomst aan het nadenken. Wij hebben drie kinderen en je bent veertig zaterdagen per jaar op pad. Ik ben nog fit, maar met mijn werk kan ik ook geen blessure gebruiken. Mijn zoontje is ook net met voetballen begonnen. Vroeger trainde ik de jeugd en dat begint toch ook wel weer te kriebelen.”

Bron en foto's: Streekblad