• Terug
  • Nieuws
  • Nieuw woonconcept Zorggroep Meander
4 december 2014

Nieuw woonconcept in A-Horst, Bolderbörg en Kloosterheerd.

In de drie woonservicecentra A-Horst in Musselkanaal, Bolderbörg in Vlagtwedde en Kloosterheerd in Ter Apel start Zorggroep Meander een nieuw woonconcept: Wonen Plus. Senioren huren hierbij zelf een studio of appartement en kunnen daarbij gebruik maken van diverse voorzieningen op het gebied van zorg en services.

Eigen keuze

Senioren kunnen sinds dit jaar zelf de keuze maken of zij willen wonen in deze woonservicecentra (voormalig verzorgingshuizen). In de woonservicecentra zijn studio’s of appartementen te huur waarbij men een standaard dienstenpakket afneemt met elke dag een warme maaltijd in het restaurant en alarmering. De (thuis)zorg is altijd 24 uur per dag dichtbij en daarnaast kan gebruik worden gemaakt van allerlei bijkomende voorzieningen die het woonservicecentrum biedt. Met dit unieke concept houdt Zorggroep Meander, in samenwerking met verschillende woningcorporaties, de voorziening voor senioren open.

Veilig en betaalbaar

Door de wetswijziging van scheiden van wonen en zorg betekent dat het ‘’all inclusieve’ concept van een verzorgingshuis verdwijnt. Echter, de behoefte van ouderen om veilig en vertrouwd te kunnen wonen verdwijnt niet. Om hier aan te voldoen blijven de centra van Zorggroep Meander open. Senioren kunnen hier zelfstandig, veilig en betaalbaar wonen.

Meer weten?

U bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen bij het woonservicecentrum bij u in de buurt. U kunt bellen voor meer informatie of voor een rondleiding  met de Klantenservice van Zorggroep Meander via telefoon (0598) 68 68 68.

Meer informatie over Meander