• Terug
  • Nieuws
  • Dialectrock in eetcafé Gerak
11 oktober 2014

Dialectrock meets punkrock, op vrijdag 28 november in café ‘t Gerak in Onstwedde. Dan staan er vanaf 20.00 uur optredens op de rol van de Høksons en Rumbones.

Høksons begon ooit als coverband van de Achterhoekse formatie Normaal. Ook nummers van andere dialectrockformaties werden niet uit de weg gegaan. Inmiddels heeft de band zich behoorlijk ontwikkeld, treedt het regelmatig op buiten de provinciegrenzen en bracht het een tijdje geleden het debuutalbum Deur ‘t Veen op de markt. En met succes; zo bombardeerde Radio Continu de single A-j Groag Wilt Zoepen Bel Dan Een Bob tot bliksemschijf.

Deur ‘t Veen werd gepresenteerd tijdens het festival PokkelRock in Zaal 12 in Vlagtwedde.

De band bestaat uit Gert Huls (zang/gitaar), Dirk de Jong (leadgitaar), Frank Nieland (zang/basgitaar) en Jochem Scholte (drums).

Alhoewel ze met Rock ‘n’ roll high school, geproduceerd door de geniale, maar ook verknipte Phil Spector, slechts één redelijk grote hit scoorden, hadden de Ramones grote invloed op de punkrockscene in de jaren zeventig, begin tachtig. Kenmerkend voor de band waren de outfits (gympen, spijkerbroek, T-shirts en leren jack) en snelle songs die live nagenoeg zonder pauze werden gebracht.

Met de nadruk op ‘werden gebracht’, want de vier oerleden John Cummings (Johnny Ramone), Douglas Colvin (Dee Dee Ramone), Jeffrey Hyman (Joey Ramone) en Tamás Erdélyi (Tommy Ramone) zijn allen op relatief jonge leeftijd overleden.

Hugo Koch (zang), Niels Withaar (bas), Richard Veen (gitaar) en Erik Kluin (drums) hebben, onder de naam Rumbones, het stokje overgenomen. Deze tributeband is dit jaar opgericht. 

Kaarten voor dit dubbelconcert kosten 7,50 euro. Te verkrijgen bij ‘t Gerak aan de Dorpsstraat in Onstwedde en telefonisch te bestellen via 06-23944400.

Website Eetcafé Gerak

Bron: Het Streekblad