• Terug
  • Nieuws
  • Sportdag Ubbo Emmius
11 oktober 2014

Gisteren, vrijdag 10 oktober, hebben alle leerlingen van het Ubbo Emmius Onstwedde de vakantie ingeluid met een sportdag.

De leerlingen hebben van tevoren kunnen kiezen uit: voetbal 'prestatie', voetbal 'recreatie' en dans. Het dansen vond op school plaats onder leiding van een ingehuurde danslerares. Tegelijkertijd werden op de velden van Onstwedderboy's de voetbalwedstrijden gespeeld. Er werd gespeeld met gemixte teams, jongen en meisjes door elkaar en ook klas 1, 2, 3, en 4 doorelkaar.

Aan voetbal 'recreatie' deden 15 teams mee. Er waren drie prijzen te verdelen. Het winnende team kreeg een taart. In het winnende team zaten:

- "NEC" Lisanne Poelman, Carlijn Bruggers, Iris Mulder, Gertine van Rooijen, Roan Meesters, Frank Boltjes, Bas Heidekamp en Jarko Uil.

In de klasse voetbal 'prestatie' werd gespeeld om vrijkaartjes voor de wedstrijd Emmen tegen Jong FC Twente! Na twee poulefases met 8 teams werd het winnende team bekend:

- "CELTIC" Sem Nieuwenhuis, Merije Wesseling, Peter Beens, Gerben Doornbos, Ronan Sterenborg, Mark Jan Wubs, Kirsten Mulder en Demi Nieuwenhuis.

Naast de voetbalwedstrijden kon er nog een bal gewonnen worden bij het onderdeel 'stropdas-schieten'. Daarbij moesten de leerlingen met een bal door een gat schieten in een grote opblaasleeuw. Deze wedstrijd werd gewonnen door: Frank Boltjes!

Als afsluiting hebben de docenten op het hoofdveld een wedstrijd gespeeld tegen de vierde klassers. Deze werd met 8-3 gewonnen door….. de vierde klassers.

We kijken terug op een geslaagde dag met prachtig weer en enthousiaste leerlingen! En een super organisatie met dank aan een aantal vierde klassers. Nu eerst vakantie…

Dhr. Bos en Mevr Tolsma

Gymleraren Ubbo Emmius

Fotoreportage (1)

Fotoreportage (2)

website Ubbo Emmius