• Terug
  • Nieuws
  • Biljartclub viert 40-jarig jubileum
4 oktober 2014

Donderdag 9 oktober a.s. zou het in “De Bolster” aan de Boslaan in Onstwedde best eens heel gezellig kunnen worden, want dan komen de leden van  biljartvereniging 'De Bolster' de hele dag bijeen om het 40-jarig bestaan te vieren.

Op 9 oktober 1974 werd de club opgericht onder de naam BC “De Zonnehof” genoemd naar het toen nog als dienstencentrum functionerende gebouw aan de Oldehof. Dit was destijds het thuishonk van de club die gedurende haar bestaan maximaal 26 leden heeft gekend.

Hoewel van de eerste vijftien jaren geen notulen of iets dergelijks zijn te achterhalen kunnen wel een aantal illustere namen uit het verleden worden genoemd: Jan Hids, Wiepko Boels, Meint Wijbrands, Albert Huitzing, Willem Meendering, Geert Hids, Albert Streuding, Willie de Boer, Jan Feringa, Hendrik Klatter, Jans Dekker en Koop Hilgenga.

Op dit moment telt de vereniging 20 leden, waarvan de oudste 92 jaar en de jongste 60 jaar is en zij functioneert onder de vleugels van “Welstad”. Naast een onderlinge competitie nemen negentien leden ook deel aan de Zuid Oosthoek competitie. In deze competitie wordt gespeeld tegen teams van “De Spont” uit Stadskanaal, PGS (Philips Gepensioneerden Stadskanaal) en DCT, het dienstencentrum van de gemeente Vlagtwedde, in Ter Apel.

Door de jaren heen zijn er wisselende successen geweest. Twee keer kon een team de kampioensvlag hijsen! Voor de jubileumviering is een speciale commissie in het leven geroepen die meerdere activiteiten organiseert en o.a. voor een stamppottenbuffet gaat zorgen.

Voor meer informatie of reacties mail naar Harm Jan Wubs.