• Terug
  • Nieuws
  • Burendag - ontstaan van Noaberschap
23 september 2014

Met de gezellige feestweek nog vers in het geheugen bereiden wij ons voor op de landelijke Burendag van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Deze wordt dit jaar voor het eerst gehouden voor drie straten in Onstwedde.

Het idee is in het voorjaar ontstaan om een gezamenlijke BBQ te organiseren. Echter, gezien het feit dat de Duinweg niet zoveel bewoners heeft én tijdens andere evenementen tevens de Verlengde Luringstraat en Beumeesweg Tange worden betrokken, is besloten om ook voor dit 'evenement' de bewoners van deze drie straten te betrekken. En met succes!

Bij één bewoner is het idee ontstaan en wordt nu ondersteunt door meerdere bewoners en is mede met subsidie van het Oranje Fonds, DE en diverse sponsoren (Drive in Show Onstwedde, de Grillspecialist Ter Apel, en Poelmanverhuur Gieten)een ietwat groter evenement opgezet.

Op Zaterdag 27 september strijden drie straten: Beumeesweg (Tange), Verlengde Luringstraat en de Duinweg tegen en met elkaar in een georganiseerde 6-kamp met onderdelen als een stormbaan, sumo worstelen, touwtrekken, spijkerpoepen, etc. Voor de kinderen uit deze buurt is er een springkussen en Ranjakoe beschikbaar. Natuurlijk mag de DE koffie, thee en iets lekkers niet ontbreken.
Drive in Show Onstwedde zorgt voor de muzikale omlijsting en zal tijdens een gezellige BBQ proberen te zorgen dat we de dag kunnen afsluiten met de voetjes van de vloer!

Ruim 18 huishoudens hebben zich aangemeld voor deze Burendag! We hopen op een geslaagde dag; wie weet wat voor leuke activiteiten er daarna uit voortvloeien! De eerste suggesties liggen er al...

Wij hebben er in ieder geval zin in en willen alle sponsoren en 'meehelpers' alvast bedanken voor hun inzet en hopen op een gezellige, zonnige Burendag!

Trea en Michelle Wubs, Petricia Wever, Rina Hoekzema, Erna Alting en Ellen Paap

NB: woont u in deze buurt, heeft u vragen of wilt u alsnog deelnemen? Neem dan per mail contact op met Ellen Paap.

E-mail